|

Finansal okur yazarlık tasarruf bilincini artıracak

Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, ülkemizdeki tasarruf ve gelecek planlama alışkanlıklarının değişime uğraması gerektiğini söyledi. Finansal okuryazarlıkla ilgili yediden yetmişe herkesin bilgilendirilmesi gerektiğini savunan Sincek, genel bir tasarruf seferberliğine ihtiyacımız olduğunu belirtti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/04/2017 Salı
Güncelleme: 00:45 - 25/04/2017 Salı
Yeni Şafak
​Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek
​Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek
BES’in kapsayıcılığının artırılması, sistemin tabana yayılması ve düşük tasarruf oranlarının yükseltilmesi amacıyla 1 Ocak’tan itibaren kademeli olarak gerçekleşen Otomatik Katılım Sistemi’nde 1 Nisan’dan itibaren ikinci aşama başladı. 2.5 milyon memur ile 1.5 milyon özel sektör çalışanı olmak üzere yaklaşık 4 milyon kişinin OKS’ye geçişi sağlanıyor. Süreci değerlendiren Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, “Deneyimlerimiz sayesinde ikinci aşamanın daha başarılı olacağına inanıyoruz. Bu bakış açısıyla yeni süreç hem sektör açısından hem de Katılım Emeklilik açısından daha verimli geçecek” dedi.

Sincek ayrıca, “Ülkemizdeki tasarruf ve gelecek planlama alışkanlıkları artık değişime uğramalı. Bu amaçla genel bir tasarruf seferberliğine ihtiyacımız var. Okullarda tasarrufla ilgili ders içerikleri öne çıkarılmalı, tasarrufla ilgili yediden yetmiş yediye herkese eğitimler verilmeli. Kısacası tasarruf ve gelecek planlama ile alışkanlıklarımızı toplumsal olarak değiştirecek aksiyonları almaya ihtiyacımız var. Katılım Emeklilik olarak katılımcılarımız nezdinde finansal okuryazarlık düzeyini yüksek tutmak ve tasarruf anlayışını yaygınlaştırmak için çalışıyoruz. Bu bakış açısıyla da OKS’de ikinci dönem çalışmalarımızı gayretle sürdürüyoruz” diye konuştu.
  • Sincek, “Katılım Emeklilik olarak katılımcılarımız nezdinde finansal okuryazarlık düzeyini yüksek tutmak ve tasarruf anlayışını yaygınlaştırmak için çalışıyoruz” diye konuştu.
“ALGILAR POZİTİFE DÖNMEYE BAŞLADI”

Ayhan Sincek şunları da ekledi; “İlk dönem sonuçlarından sektör olarak ve şüphesiz biz de kendi derslerimizi çıkardık. Burada çalışanlarda oluşmuş yanlış ve eksik algılar önümüzde bariyer olarak duruyor. İnanıyorum ki sistem sürdükçe ve işledikçe insanlar avantajlarını görmeye başlayacak ve bu algıları pozitife çevirmeyi başaracağız. Katılım emeklilik olarak 120 binden fazla çalışanın sisteme katılımını, 70 bin kişinin sistemde kalmasını sağlayarak ve 7.3 milyon liralık fon büyüklüğüne ulaşarak bu alanda iyi bir başlangıç yaptık.”

#​Finansal okur yazarlık
#Katılım Emeklilik
7 yıl önce