|

Hizmet ağı genişliyor

Türk Eximbank, ihracatçıya aracısız hizmet verme ağını genişletmek için şube sayısını artırma kararı aldı. 11 ilde şube ve irtibat bürosu şeklinde hizmet veren Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, “Bizim hedefimiz Türkiye’deki 65 bin ihracatçının hepsiyle çalışmak" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/02/2017 Pazar
Güncelleme: 05:13 - 19/02/2017 Pazar
Yeni Şafak
Türk Eximbank
Türk Eximbank

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, “En kısa sürede şubelerimizi artırarak ihracatçılarımıza aracısız hizmet sunacağız. Bu noktadan sonra desteklerimizin daha da yaygınlaşacağını öngörüyoruz” dedi İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısında ihracatçılarla bir araya gelen Yıldırım, Eximbank'ın sunduğu fırsatları anlattı.



KORE'NİN ARDINDAN İKİNCİYİZ


Türk Eximbank'ın ihracatı finanse etme oranına göre dünya çapındaki Eximbanklar arasında Güney Kore'nin ardından ikinci sırada yer aldığını anlatan Yıldırım, “Şu anda ihracatçılarımızın yüzde 26'sına destek sağlayarak Güney Kore'nin ardından dünyadaki ihracatçısını en çok destekleyen Eximbank konumundayız. 2017'nin sonuna kadar onları da geride bırakarak birinci sırada yer almayı hedefliyoruz” dedi.







HİZMET AĞINI GENİŞLETİYOR


Türk Eximbank'ın sağladığı desteklerin, ihracatçıyla direkt buluşarak daha da yaygın hale getirileceğini dile getiren Yıldırım, “Türk Eximbank şu anda Türk Bankacılık Sistemi aracılığıyla ihracatçıya hizmet veriyor. Bizler en kısa sürede şubelerimizi artırarak ihracatçılarımıza aracısız hizmet sunacağız. Bu noktadan sonra desteklerimizin daha da yaygınlaşacağını öngörüyoruz. Türkiye'deki 65 bin ihracatçının hepsiyle çalışarak onları olanaklarımızdan yararlandırmak istiyoruz” diye konuştu.


Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk ise 2016 yılında koşulların ağırlığına rağmen üretimden ve ihracattan vazgeçmeyen sanayicilerin devletin de desteğiyle ülke ekonomisine nefes aldırdığını söyledi. Porsuk, ihracatçılara sunduğu fırsatları iyi değerlendirmeleri çağrısında da bulundu.



İhracatçının finans kapısı çoğalıyor


Cumhurbaşkanı Turğut Özal'ın 1987'de kurturduğu ve 30 yıldır ihracatçıya destek veren Türk Eximbank, üstlendiği özellikli görevler nedeniyle nitelikli insan kaynağıyla çalışıyor. Toplam 541 personelle çalışan Türk Eximbank'ın Genel Müdürlüğü 2012 yılı sonunda İstanbul'a taşındı. Banka'nın Ankara ve Ege'de Bölge Müdürlüğü, Gaziantep'te Şube, Adana, Antalya, Bursa, Denizli, Kayseri, Trabzon, Konya, Samsun ve İstanbul Avrupa Yakası'nda ise irtibat bürosu olmak üzere toplam 11 ilde hizmet noktası bulunuyor.






#Türk Eximbank
#İhracat
#Turgut Özal
7 yıl önce