|

İş dünyası devletinin yanında

Türkiye'nin güney sınırlarında güveni yeniden sağlamak için Suriye'ye yaptığı 'Fırat Kalkanı Operasyonu’na iş dünyası da tam destek verdi. İş adamları, bu harekatla huzur ortamına kavuşacak bölgenin hem maddi hem de manevi refaha ulaşacağını belirtti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/08/2016 Thursday
Güncelleme: 23:05 - 24/08/2016 Wednesday
Yeni Şafak

DAEŞ terör örgütüne yönelik Türkiye'nin düzenlediği 'Fırat Kalkanı Operasyonu'na iş dünyası temsilcilerinden hükümete yönelik kararlı bir şekilde 'sonuna kadar destekliyoruz' mesajı geldi. Türkiye'nin sınır güvenliğini sağlamasıyla bölgedeki ticaretin ve ekonomik hayatın yeniden canlanacağını ifade eden iş dünyası temsilcileri, milletçe sürdürülen birliktelik ve kararlı duruşun devamı için hükümetin yaptığı çalışma ve operasyonları desteklediklerini beyan etti. MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Cerablus'taki operasyonuna yönelik yaptığı yazılı açıklamada, “Bölgede sınır güvenliğinin artırılması ve bölgenin terör örgütlerinden temizlenmesi için Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen operasyon ülkemiz için oldukça önemlidir. Milletimizin güvenliğini temin etmek için başlatılan bu askeri harekâtta, ordumuza muvaffakiyetler diliyorum” dedi.



MEŞRU MÜDAFAA HAKKIMIZ


İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar da, DAEŞ'e operasyona ilişkin açıklama yaptı. Suriye'nin son yıllarda Türkiye için terörün en büyük merkezi olduğunu dile getiren Çağlar, şunları kaydetti: “Olağanüstü sabır gösteren Türkiye Cumhuriyeti, Birleşmiş Milletler Anlaşmasına göre meşru müdafaa hakkını kullanmaktadır. Gerçekleştirilen harekat Suriye toprak bütünlüğünü korumaya yönelik olduğu gibi, Türkiye'nin sınırlarını ve güvenliğini de korumaya yöneliktir. Hudutlarımızın terör unsurlarından temizlenmesi ülkemizin huzuruna kasteden alçak saldırıların sonlanması için elzemdir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Silahlı Kuvvetleri her zaman kendi güvenliğini koruyacak güç, kudret ve iradeye sahiptir. Bu operasyon da bunun kanıtıdır ve dost, düşman herkes ders çıkarmalıdır... İş dünyası olarak tüm varlığımızla devletimizin ve Silahlı Kuvvetlerimizin arkasındayız.”



SINIR TEHDİTİ BERTARAF OLUR


Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Genel Başkanı Mustafa Koca ise, Cerablus'a düzenlenen ''Fırat Kalkanı'' operasyonuyla terör ve sınır tehdidinden korunma şansı bulunacağını belirterek harekatın hayırlı sonuçlar getirmesini diledi. Koca, şu ifadeleri kullandı: “Özellikle terör örgütü PKK ile aynı yapı olan PYD'nin desteklenerek tehdidin boyutlarının artırılması ve Kuzey Suriye de PYD hattı oluşturulması asla kabul edilemez bir durumdu. Maalesef müttefiklerimizle bu konuyu aynı düzlemde anlayamadık. Süreç sürekli aleyhimize işlemeye devam etti. Sadece Suriye'de değil terör aracılığı ile ülkemizde de can sıkmaya devam etti. DAEŞ bahanesi ile PYD' ye yapılan yardım, tahammül edilmez noktaya geldi. Şimdi bizim bizzat DAEŞ'i vurarak gerekçeyi ortadan kaldırmamız şart oldu.”





HUZURUN GETİRİSİ DAHA FAZLA


Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, harekat ile ilgili, “Vatanımıza ve vatandaşlarımıza yapılan her türlü saldırıya gereken cevabı vermemiz gerekiyor. Hükümetimiz, Fırat Kalkanı Operasyonu ile bu hakkını kullanıyor” ifadelerini kullandı. Türkiye'nin söz konusu operasyonla kendi güvenliğini sağlamayı amaçladığını vurgulayan Yorgancılar, “Bu operasyon bir savaş değildir, biz bunu yapılması gereken bir temizlik harekatı olarak görüyoruz" dedi.



İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli de operasyonu “nefsi müdafaa” olarak gördüklerine belirterek, şunları söyledi: “Bölgede sağlanacak huzur, güven ve istikrarın getirisi, bugün risk almamakla elde edilecek geçici kazanımdan çok daha yüksek olacaktır."


#Fırat Kalkanı Operasyonu
8 years ago