|

İyi özgeçmiş yazmanın yolları

Yazımı basit gibi görünse de o kadar da basit değil! Eğitmen ve Danışman Gülay Savaş, iyi bir kariyerin başlangıcına adım atarken, gençlere yol gösterici olacak özgeçmiş yazmanın püf noktalarını açıkladı.

Yeni Şafak
11:19 - 30/06/2015 Salı
Güncelleme: 08:21 - 30/06/2015 Salı
Yeni Şafak

Üniversitelerden mezun olan gençlerin iş arama heyecanı içine girdiği bugünlerde, Eğitmen ve Danışman Gülay Savaş, özgeçmiş hazırlarken gençlere faydalı olacağını düşündüğü hususları anlattı.



Özgeçmiş yazma basit gibi gözükse de, bazı püf noktaların olduğunu söyleyen Eğitmen ve Danışman Gülay Savaş, “ Özgeçmiş, kişilerin tanıtımını ve pazarlamasını yaptığı gibi aynı zamanda, verildiği kişi ve kurumun gereksinimlerinin neler olduğu da dikkate alınarak düzenlenmesi gereken bir araçtır ve bizim imajımızdır” dedi.



İyi bir kariyer için özgeçmiş yazmanın püf noktaları nelerdir?


Arya Akademi kurucusu, Eğitmen ve Danışman Gülay Savaş, özgeçmiş hazırlarken dikkat edilmesi gereken belli başlıkları maddeler halinde şöyle sıraladı;



1-Özgeçmişin, okuyucusunun stiline uygun olmalı, bunun yanında da onu yazanın tarzını yansıtmalıdır.



2-Özgeçmiş hazırlamadan evvel, hedef belirlenmelidir ve bu hedefe göre özgeçmiş hazırlanmalıdır. Diğer bir deyişle, hazırlanan tek tip özgeçmiş, aynı haliyle tüm başvurularda kullanılmamalıdır. Başvurduğunuz pozisyonla ilgili olarak, güçlü olduğunuz alanların, tecrübelerin öne çıkarılmasında fayda vardır. Aynı zamanda bir standart olmamasına rağmen, 1 veya 2 sayfayı geçmemelidir.



3-Özgeçmişte, akılda kalabilecek nitelikte, anahtar kelimeler kullanılmalıdır; ifadeler kısa-net ve özgün olmalıdır.



4-Özgeçmiş bir pozisyona başvuru için hazırlanıyorsa, o işin gereklerine göre hazırlanmalıdır. Bu sebeple başvuru yapılan iş ile birlikte, o şirket hakkında önceden bilgi toplamak faydalı olacaktır.



5-Özgeçmişte, Kişisel Bilgiler, Kariyer Hedefi, İş Deneyimi, Eğitim, İş ile İlgili Beceriler, Referanslar alanları mutlaka bulunmalıdır. Bir fotoğraf ile birlikte gönderilmesi tercih edilebilir.


#Özgeçmiş
#CV
#Doğru özgeçmiş
#Eğitmen ve Danışman Gülay Savaş
9 yıl önce