|

Kasım sonuna kadar bitirin

Enerji sektöründe hizmet verecek dördüncü çağrı merkezi Konya’da açıldı. Açılışta konuşan Enerji Bakanı Berat Albayrak, 21 dağıtım bölgesinin hepsini kapsayacak şekilde faaliyet gösterecek 9 çağrı merkezi açılışının Kasım sonuna kadar tamamlanmasını istedi.

Yeni Şafak
04:00 - 21/10/2016 Cuma
Güncelleme: 00:44 - 21/10/2016 Cuma
Yeni Şafak

Müşteri şikayetlerinin yoğunlaştığı alanlardan elektrik dağıtımı işinde teknik destek verecek ve şikayetleri dinleyecek çağrı merkezlerine bir yenisi eklendi. Alarko ve Cengiz Holding ortaklığında faaliyet gösteren Meram Elektrik Dağıtım (MEDAŞ)'in kurduğu Konya'da kurduğu merkez, şirketin faaliyet gösterdiği 6 ilde 1.8 milyonu aşan müşterisine hizmet edecek. Çağrı merkezinin açılış kurdelasını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak kesti.



5 TANESİ KALDI


Kasım'da tam kapasite faaliyet gösterecek çağrı merkezinin açılışında konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, dağıtım şirketlerinin açacağı 9 çağrı merkezinin 4'ünün açıldığını, Kasım ayı içinde açılışların tamamlanacağını söyledi. Albayrak, Türkiye'nin büyümesini desteklemek noktasında enerjiye yatırım yapmak, enerji arz güvenliğini sağlamak, çeşitlendirmek, ucuzlatmak, erişilebilir kılmak ve müşteri memnuniyeti noktasında çıtayı hep yukarı taşımak zorunda olan bir ülke olduğunu söyledi.


Albayrak, “Hükümet planlarımızda enerji hep çok büyük yer aldı. Müşteri odaklı, vatandaş odaklı hizmete devam edeceğiz. Enerjide her alanda çok önemli adımlar atıyoruz. Özellikle doğalgaz alanında önemli yatırımların hayata geçmesiyle birlikte Türkiye'nin çok daha büyük projeleri hayata geçireceği bir döneme şahitlik edeceğiz. Yatırımlar sürecek. 21 dağıtım bölgesinde 4 bin kişilik yeni bir istihdam kapasitesiyle teknik destek kabiliyeti artacak. Önümüzdeki 5 yıllık planda bugün sektörde ne kadar eksik varsa birçoğunu çözmüş olacağız" dedi.



Kaliteli hizmet için rekabet edin


EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, 4 hafta önce başlayan çağrı merkezleri açılış serisine bir yenisini eklediklerini belirtti. Yılmaz, “Çağrı merkezini arayan vatandaşların 45 saniye içinde karşılarında muhatap bulmalarını zorunlu kıldık. Dağıtım şirketlerinden müşteri memnuniyeti için rekabet içinde olmasını istiyoruz.



500 bin çağrı cevap verecek


Konya, Karaman, Aksaray, Niğde, Nevşehir ve Kırşehir'e, 3 bin çalışanı ile hizmet veren MEDAŞ, çağrı merkezinde 150 kişi istihdam edecek. Yeni çağrı merkezi aylık 500 bin çağrıyı karşılayacak. Çağrı merkezi ortalama müşteri temsilcisine bağlanma hızı 30 saniyelerde iken kapasite artışıyla birlikte bu hızın 3 saniyenin altına düşürülmesi hedefleniyor.



Biz Türkiye'ye hep inandık


Alarko Holding Genel Koordinatörü Ayhan Yavrucu, 2016-2020 yıllar arasında 1,3 milyarlık yatırım planladıklarını söyledi. 1,3 milyarlık yatırımın 258 milyon lirasını bu yıl tamamlayacaklarını söyleyen Yavrucu, “Biz Türkiye'ye hep inandık ve inanmaya da devam edeceğiz. Yatırımlara devam edeceğiz. 4,5 milyon aboneye elektrik dağıtım hizmeti vereceğiz" dedi.





#Enerji sektörü
#Berat Albayrak
8 yıl önce