|

Kilosu 20 liradan satılıyor

Türkiye'nin en lezzetli doğal fıstığı Muğla'nın Marmaris ilçesinde üretiliyor. Ancak 50 yılı aşkın süredir yer fıstığı üreten köylüler tüm lezzetine rağmen fıstığı gelir kapısı yapmakta zorlanması üzerine yetkililer Turgut Mahallesinde çıkan fıstık için harekete geçmeye hazırlanıyor. Eğer proje hayata geçerse Turgut'ta Türkiye'nin ilk organize fıstık bölgesi kurulacak.

Yeni Şafak
10:07 - 27/09/2016 Salı
Güncelleme: 10:36 - 27/09/2016 Salı
IHA
Türkiye’nin en lezzetli doğal fıstığı Marmaris’te yetişiyor.
Türkiye’nin en lezzetli doğal fıstığı Marmaris’te yetişiyor.

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Marmaris, sadece turizm açışından değil toprak verimliliği açısından da önemli zenginliklere sahip bir bölge. Bunun en son kanıtı Turgut'tan geldi. Turizmi bir kenara bırakıp geçimlerini uzun yıllardır tarımdan sağlayan köylüler Türkiye'nin en lezzetli doğal fıstığını yetiştiriyor.



Fıstık yetiştiriciliğinin zahmetli bir iş olduğunu, ekildikten sonra iki kez çapalanan tarlaların birçok defa da sulandığını söyleyen köylüler, aynı zamanda iklimin de fıstık için önemli olduğunu belirtti. Köylüler bu yıl erken serinleyen havanın kendilerine yaradığını da söyledi.



Fıstığın kilosunu 15 ila 20 liradan sattıklarını belirten köylüler, imece usulü ektikleri tarlalardan çıkan ürünü yine imece usulü topladıklarını ve sattıklarını, bu şekilde de geçimlerini sürdürdüklerini kaydetti.



Türkiye'nin en lezzetli doğal fıstığının çıktığı Turgut köyünde organize tarıma geçmek için projeler geliştirilmesi gündemde. Eğer planlanan projeler destek bulur ve hayata geçerse Turgut köyü ilk organize fıstık bölgesi olacak. Köylülerde atadan kalma bu mesleklerini kazanç kapısı haline getirebilecek.






#Marmaris
#Fıstık
8 yıl önce