|

Türkiye’yi dışarıda anlatırken dikkat

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, 32 ülke diplomat ve başkonsolosuyla bir araya gelerek “Diplomasi dünyasından beklentimiz, ülkemizin gerçeklerini dünya kamuoyuna anlatırken sadece sağlıklı ve doğru bilgiye itibar edilmesidir” dedi. Bahçıvan, vize serbestliğinden umutlu olduklarını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/01/2017 Pazar
Güncelleme: 23:25 - 21/01/2017 Cumartesi
Yeni Şafak

İstanbul Sanayi Odası (İSO), İstanbul Konsoloslar Birliği ile 'Yeni Yıl Buluşması'nda bir araya geldi. Toplantıda konuşan İSO Başkanı Erdal Bahçıvan,“Bütün etkinliklerin en önemli ortak amacı, ülkemizi tüm dünyaya en doğru şekilde tanıtmaktır. Siz değerli diplomatlar, ülkemiz koşullarını yakından izleyip değerlendirebilen bir konumdasınız. Diplomasi dünyasından beklentimiz, ülkemizin gerçeklerini dünya kamuoyuna anlatırken sadece sağlıklı ve doğru bilgiye itibar edilmesidir” dedi.



KORKU ÇAĞI ÜRETİMİ ETKİLİYOR


Terörün ekonomiyi ve hayatı doğrudan etkileyen, küresel bir nitelik kazandığını vurgulayan Erdal Bahçıvan, “Terör korkusunun bir “korku çağına” neden olduğu tartışılıyor. Dünyanın birçok yerinde insanlar başkalarından daha çok şüpheleniyor ve korkuyor. Sözü edilen korku çağı, tüketimi, ticareti, toplumsal ilişkileri, iletişimi ve üretimi olumsuz etkiliyor. Güvensizlik duygusu da bu olumsuz gelişmeye eşlik ediyor” diye konuştu. Erdal Bahçıvan, İSO olarak Gümrük Birliğinin genişleterek, güncelleştirilmesi konusunu en çok gündeme getiren kuruluş olduklarını belirterek, "Sürecin devamını da aynı yakın ilgiyle takip edeceğiz" dedi. Donald Trump'ın ABD'nin 45'nci başkanı seçilmesine de değinen Bahçıvan, “konomik ve siyasi ağırlığını göz önünde bulunduracak olursak, bu yönetim değişiminin birçok ülkeyi etkileyeceği açıktır” ifadelerini kullandı.



GÜNDEM YİNE ABD


İstanbul Sanayi Odası (İSO), İstanbul Konsoloslar Birliği ile 'Yeni Yıl Buluşması'nda bir araya geldi. İstanbul Valisi Vasip Şahin, Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilcisi Büyükelçi Kenan İpek ve 32 ülke diplomat ve başkonsoloslarının katıldığı toplantıya İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ev sahipliği yaptı. Bahçıvan toplantıya katılan taraflara Türkiye ekonomisinin gelişim ve potansiyelini anlattı. Toplantıdaki ana gündem maddesi ise Trump'ın seçilmesi oldu.







#İSO
#Erdal Bahçıvan
#Diplomasi
7 yıl önce