|

İstanbul hava durumu: Beklenen sağanak yağış başladı!

İstanbul hava durumuna karşı İBB ve AKOM’dan uyarılar gelmeye devam ediyor. 22 Ağustos ( bugün ) gerçekleşecek olan kuvvetli sağanak yağışlar öncesinde vatandaşların hazırlıklı olunması istendi. Daha önce iki kez gerçekleşen şiddetli yağışlarda vatandaşlar yollarda mahsur kalmış ve seferler gerçekleştirilememişti. İBB ve AKOM ise her türlü gerçekleşecek olumsuzluğa karşı vatandaşları uyardı. Ayrıca sigorta firmaları da araç sahiplerine SMS atarak araçlarını güvene almasını istedi. Beklenen sağanak yağış ise başladı.

Yeni Şafak
11:13 - 22/08/2017 Salı
Güncelleme: 11:21 - 22/08/2017 Salı
Diğer
İstanbul hava durumuna göre bugün şiddetli yağışlar bekleniyor. İBB ve AKOM vatandaşları uyarıyor.
İstanbul hava durumuna göre bugün şiddetli yağışlar bekleniyor. İBB ve AKOM vatandaşları uyarıyor.
22 Ağustos
İstanbul hava durumu
raporları açıklandı. Bugün sabah saatlerinden itibaren şiddetli sağanak yağışlar bekleniyor. Ayrıca yapılan uyarılarda bazı bölgelerde hortum da oluşacağı açıklandı. İBB ve AKOM ise yaptıkları açıklamalarla birlikte vatandaşları gerçekleşecek sağanak yağışlara karşı uyardı. Beklnene sağanak yağış ise bölge bölge başladı. İşte 22 Ağustos İstanbul hava durumu…

İstanbul için bugün şiddetli yağış uyarısı yapılıdı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkilileri, kentte bugün sabah saatlerinden itibaren beklenen sağanak ile gök gürültülü sağanak yağışların, gün boyu etkili ve kuvvetli olmasının beklendiğini bildirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada da, sağanak yağışın özellikle Anadolu yakasında daha etkili olmasının öngörüldüğüne dikkat çekerek, “Atmosferin üst seviyesinin soğuk, yer seviyesinin (deniz ve kara) sıcak oluşu nedeniyle oluşacak kararsız hava koşulları sonucu hortum ile kısa süreli dolu yağışı, şimşek, yıldırım, gök gürültülü kısa süreli kuvvetli yağmur geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor” denildi.

EKİPLER ALARMA GEÇTİ

Açıklamada, yağış öncesi çöp, sigara izmariti, poşet gibi çöplerin tıkadığı mazgalların temizlik çalışmaları İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı ve İSKİ ekipleri tarafından yapıldığı kaydedildi. Muhtemel yağış ve oluşabilecek olumsuzluklara karşı ilçe belediyelerin bilgilendirildiği, AKOM, İtfaiye, Yol Bakım Onarım Daire Başkanlığı ekipleri, İSKİ ekiplerinin de hazır bekletildiği ifade edildi.


SADECE İSTANBUL DEĞİL

Bu arada, Marmara ve Karadeniz bölgelerindeki 8 il için de bugün sabahtan itibaren kuvvetli gök gürültülü sağanak uyarısında bulunuldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, İstanbul’un yanı sıra, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Bursa, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yarın sabah saatlerinden itibaren kuvvetli yağış beklendiği belirtildi. Açıklamada, gün boyu sürecek yağışlar nedeniyle oluşabilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımdaki aksamalara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli olması istendi.

Beykoz’da hortum

İstanbul’un Anadolu yakasında kısa süreli yağış sonrası Beykoz Riva’da hortum oluştu. Sahile yakın bir alanda meydana gelen hortum, yaklaşık 5 dakika etkili oldu. Herhangi bir hasara yol açmayan hortumu gören bazı vatandaşlar tedirginlik yaşadı.

Bu manzara yaşanmasın

İstanbul’da 17 Temmuz tarihinde metrekareye saatler içinde düşen 91 kilogramlık yağmur, megakent ve çevresinde hayatı felç etmişti. Son 106 yılın en yüksek değerli 3. yaz yağışı olarak kayıtlara geçen sağanak, İstanbullulara afet yaşatmıştı. 27 Temmuz’da yaşanan ve sadece 20 dakika süren ikinci tufanda da yüzlerce ev, işyeri ve araç hasar görmüştü. Aksaray alt geçitte oluşan su birikintisi nedeniyle vatandaşlar araçlarda mahsur kalmıştı.

Aracınızı çıkarmayın

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, vatandaşlardan toplu ulaşım araçlarını istedi. Topbaş, “İstanbul olarak yoğun bir yağış ortamına girdik. Dün sabah erken saatlerinde Sarıyer, Beykoz ve Şile’de yoğun şekilde yağış alındı. Vatandaşlar meteorolojik gelişmelere dikkat etmeli, uyarılara hassasiyet göstermeli. Mümkün mertebe toplu ulaşım araçlarını kullanmalarının tavsiye ediyoruz” dedi.

Sadece idarecilerin tedbir almasınin yetmediğini ifade eden Topbaş, “Her birey kendi önlemini de alırsa sıkıntısız bir dönemi geride bırakırız. Her yağış sonrası yaptığımız değerlendirmelerle nerede ne yapmamız gerektiğini paylaşıyoruz.Arkadaşlarımdan şöyle bir çalışma istedim; normal yağışlardan sonra bile İstanbul’un ana arterleri ve meydanları başta olmak üzere birçok alanda su birikim haritaları çıkarılmasını istedim. Bu çalışmalar yapılıyor ve buna göre tedbirler alacağız” diye konuştu.

#İstanbul
#Hava durumu
#Meteoroloji
#AKOM
7 yıl önce