|

İstanbul hava durumu! İstanbul için son dakika uyarısı!

İstanbul hava durumunu haberimizden öğrenebilirsiniz. Meteoroloji'den günün raporları geldi. Dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağışlar nedeniyle birçok yerde su baskınları oluşurken, ağaçlar yıkıldı ve dolu yağışı nedeniyle araçlar da zarar gördü. Vatandaşlar ise dünkü afetin ardından bugün İstanbul'da havaların nasıl olacağını merak ediyor. İşte İstanbul hava durumu.

Yeni Şafak
09:33 - 28/07/2017 Cuma
Güncelleme: 09:41 - 28/07/2017 Cuma
IHA
İstanbul 5 günlük hava durumu
İstanbul 5 günlük hava durumu

İstanbul hava durumunu haberimizden öğrenebilirsiniz. Meteoroloji'den son hava durumu raporları geldi. Etkili olan sağanak yağışlar İstanbul'da hayatı felç ederken, vatandaşlar ise bugün havaların nasıl olacağını merak ediyordu. Merakla beklenen son dakika açıklaması da geldi. İşte 5 günlük İstanbul hava durumu...

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu, Kuzey ve İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Doğu Karadeniz ile Kırklareli, Tekirdağ, Aydın ve Çorum çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerine kadar Balıkesir, Bursa, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli (metrekareye 21-50 kg) olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının kuzey, iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede (4 ila 10 derece) azalacağı, diğer yerlerde değişmeyeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle güney ve güneybatı, Orta Karadeniz Kıyıları ile zamanla iç ve batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile İç Anadolu’nun kuzeybatısında yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31

İstanbul: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

İzmir: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

Adana: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu 35

Bursa: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerine kadar kuvvetli (metrekareye 21-50 kg) olması bekleniyor. 28

Antalya: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu 34

Samsun: Parçalı bulutlu 29

Trabzon: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde iç ve dağlık kesimleri ile gece saatlerinden sonra il geneli yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31

Erzurum: Az bulutlu ve açık 33

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 40
Yıldırım nedeniyle 2 yangın çıktı

Şiddetli yağış esnasında dakikada ortalama 25 şimşek, toplamda da 372 şimşek çakarken yıldırım düştü. Yıldırım düşmesi nedeniyle 2 yangın meydana geldi. Eyüp'teki odun deposu ve plastik deposunda çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Yine Haydarpaşa Garı'nın kulesine vinç devrilmesi nedeniyle çıkan yangında söndürüldü. Yaralanan bir vatandaş vincin altından çıkartılarak hastaneye kaldırıldı.

Şişli Pangaltı'daki Ermeni Mezarlığı'nın duvarı çökmesi sonucunda 2 vatandaş yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

- Ulaşım aksadı

Yağışla birlikte alarma geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi itfaiye, İSKİ, yol bakım, İSTAÇ, Park Bahçeler, Zabıta, AFAD ve Karayolları ekipleri su baskını ve göllenmelere müdahale etti.

Belediye ekipleri su baskınlarıyla 6 bin 388 personel, bin 194 araç, 417 motopomp, 786 dalgıç pompası ve ekipman ile mücadele ediyor. 153-Beyaz Masa ve 110 itfaiye ile komuta merkezlerine yağışın ilk 5 dakika içerisinde 250 su baskını ihbarı geldi.

Şiddetli yağış nedeniyle metro seferlerinde aksama yaşandı. Tramvay seferlerinde zaman zaman aksamalar meydana geldi. Atatürk Havalimanı'nda inmesi gereken 16 uçak başka meydanlara yönlendirildi.

İstanbul'da 18 Temmuz'da meydana gelen su baskınında 45 dakikada yaklaşık 50-60 kilogram yağış düşerken, bugün 20 dakikada fırtına ve doluyla birlikte 30-40 kilogram arasında yağış kaydedildi.

Bu arada, Şehir Hatları vapurları, Beylerbeyi ve Beşiktaş iskeleleri bağlantılı seferler hariç tüm seferler yapılıyor.


Ceviz büyüklüğündeki dolu otomobilin camlarını böyle kırdı

İstanbul’da etkili olan ceviz büyüklüğündeki dolu yağışının otomobillerin camları patlatması kameralara yansıdı.

İstanbul’da etkili olan şiddeti dolu yağışı birçok otomobile hasar verdi. Şiddetli dolu birçok aracın camlarını patlattı. Şiddetli dolunun araçların camlarını patlatması kameralara yansıdı. Aracı içerisinde mahsur kalan bir vatandaşın çektiği görüntülerde şiddetli dolunun aracın camlarını patlattığı görülüyor. Görüntüyü çeken kişinin dualar ettiği görülen görüntülerde dolunun ceviz büyüklüğünde yağan doluların camları kırdığı görülüyor. Güvenlik kameralarına yansıyan bir görüntüde ise şiddetli dolu yağışı sırasında bir ağacın devrildiği görülüyor.


Doludan burnu hasar gören uçak, İstanbul'a döndü

Atlasglobal Havayollarının İstanbul-Ercan seferini yapan tarifeli uçağı, kalkıştan kısa süre sonra dolu yağışının "radom" olarak adlandırılan burun kısmında hasar meydana getirmesi nedeniyle Atatürk Havalimanı’na döndü.

Alınan bilgiye göre, Atatürk Havalimanı'ndan KKTC'ye hareket eden "Airbus A320" tipi Atlasglobal uçağı, kalkışından kısa bir süre sonra 5 bin feette doluyağışına yakalandı. Yağış nedeniyle uçağın ön kokpit camlarının çatladığı tespit edildi.

Uçağın kaptan pilotu kule ile irtibata geçerek, Atatürk Havalimanı'na dönüş için izin istedi.

Gerekli izinlerin alınmasının ardından uçak havalimanına sorunsuz indi. Yapılan ilk kontrollerde uçağın "radom" olarak adlandırılan burun kısmında ciddi hasar meydana geldiği belirlendi.

Kokpit camları, dolu nedeniyle çatlayan uçağın pilotlarının, inişin ardından taksi yolunda yandaki camlara bakarak, başarıyla indirdiği belirtildi.

Yolcuların başka bir Atlasglobal uçağıyla Ercan'a hareket ettiği öğrenildi.



#İstanbul
#Hava durumu
#Meteoroloji
7 yıl önce