|

İstanbul hava durumu! İstanbul Valiliği son dakika açıklaması!

İstanbul'da şiddetli sağanak yağışlar görülüyor. Kentte gece saatlerinden itibaren etkili olan sağanak nedeniyle su baskınları yaşanırken, trafik durma noktasına geldi. Şehirde birçok kavşak ve viyadük sular altında kalırken, aşırı yağış nedeniyle trafikte seyretmeye çalışan kimi metrobüslerin içine su doldu, bazı metro duraklarını su bastı. AKOM ise yağışların öğleye doğru artarak devam edeceğini duyurdu. İstanbul Valiliğinden de son dakika açıklaması geldi. İşte İstanbul hava durumu...

Yeni Şafak
10:16 - 18/07/2017 Salı
Güncelleme: 10:22 - 18/07/2017 Salı
AA
İstanbul hava durumu
İstanbul hava durumu

İstanbul hava durumunu sizler için hazırladık. İstanbul'da şiddetli sağanak yağışlar görülüyor. Özellikle sabah saatlerinde yağışlar şiddetini artırırken birçok bölgede sel oluştu. AKOM yaptığı açıklamayla yağışların devam edeceğini duyururken İstanbul Valiliği ise zorunlu olmadıkça özel araçla trafiğe çıkılmamasını açıkladı. İşte son dakika İstanbul hava durumu...

Bugün ilimiz yoğun yağış aldığından ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için zorunlu olmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkılmaması rica olunur.

İstanbul'da gece saatlerinden itibaren etkili olan ve sağanağın, öğlen saatlerinde etkisini artırıp, akşama kadar fırtına şeklinde devam etmesi bekleniyor.

AA muhabirinin aldığı bilgilere göre İstanbul'da gece saatlerinden itibaren etkili olan gök gürültü kuvvetli sağanak, başta trafik olmak üzere yaşamı olumsuz etkiliyor.

Yağış nedeniyle trafik durma noktasına geldi. Yollarda meydana gelen su birikintisi nedeniyle araçlar ilerleyemezken, bir çok araç yolda kaldı. Şehrin ana arterlerinde trafik tıkanırken, toplu taşımda da kent genelinde aksama yaşanıyor.


Şehirde birçok kavşak ve viyadük sular altında kalırken, aşırı yağış nedeniyle trafikte seyretmeye çalışan bazı metrobüslerin içine su doldu, kimi metro, metrobüs, duraklarını su bastı.

Bu arada kentte hava ulaşımında da aksamalar yaşanıyor.

- Avrasya tüneli kapatıldı

Aşırı yağışın ardından Avrasya Tüneli Anadolu-Avrupa Yönü olumsuz hava koşulları nedeniyle geçici süreyle trafiğe kapatılırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından da kentin serin ve yağışlı havanın etkisi altında olduğu belirtilerek, fırtına şeklindeki yağışların sel ve su baskınlarına neden olabileceği uyarısı yapıldı.

Yağışın öğlen saatlerine doğru kent genelinde etkisini artırması ve akşam saatlerine kadar fırtına eşliğinde devam etmesi ve metrekareye 30 ila 65 kilogram yağışın düşmesinin beklendiği bildirildi.





#İstanbul
#Hava durumu
#Meteoroloji
7 yıl önce