|

İstanbul hava durumu! Kuvvetli sağanak geliyor İBB uyardı 22 Eylül

İstanbul hava durumu haberimizde. Dün etkili olan sağanak yağışların ardından İBB'den bir son dakika uyarısı daha geldi. Yapılan açıklamada bugün İstanbul'da kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. Peki İstanbul'da havalar nasıl olacak? İşte günün hava durumu raporları.

Yeni Şafak
08:27 - 22/09/2017 Cuma
Güncelleme: 08:43 - 22/09/2017 Cuma
IHA
İstanbul'da etkili olan sağanak yağışların ardından bir uyarı daha geldi. İstanbul hava durumu raporuna göre bugün sağanak yağışlar etkili olacak.
İstanbul'da etkili olan sağanak yağışların ardından bir uyarı daha geldi. İstanbul hava durumu raporuna göre bugün sağanak yağışlar etkili olacak.

İstanbul hava durumu raporları belli oldu. Dün kısa bir süre etkili olan ve trafiği felç eden sağanak yağışlar bugün de etkisini gösterecek. İBB ise yaptığı açıklamada bugün kuvvetli sağanak yağışların olacağını duyurdu.

İstanbul’da etkili olacak yağışla ilgili vatandaşlara uyarıda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamada, “Yağışın Cuma sabah saatlerinde Anadolu Yakası başta olmak üzere etkisini arttırması bekleniyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması ve metrekareye 10 ile
40 kilogram arası yağış düşeceği tahmin ediliyor
” ifadelerine yer verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere ye verildi:
“Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan hava tahmin raporuna göre; İstanbul başta olmak üzere, yurdumuzun kuzey ve batı kesimleri akşam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelen yağışlı havanın etkisi altına girecek. Öğleden sonra İstanbul Avrupa yakası ile boğaz çevresinde, akşam saatlerinde sonra il genelinde yerel olarak gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışın Cuma sabah saatlerinde Anadolu Yakası başta olmak üzere etkisini arttırması bekleniyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması ve metrekareye 10 ile 40 kilogram arası yağış düşeceği tahmin ediliyor. Sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgâr, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, İtfaiye, İSKİ ve diğer birimler alarma geçti. İlçe Belediye Başkanlıkları hava tahmin raporları doğrultusunda AKOM tarafından bilgilendirildi ve uyarıldı.”

Meteoroloji'den açıklama
METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey kesimleri ile Doğu Akdeniz'in parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İstanbul, Tekirdağ ile Balıkesir'in kuzey çevreleri, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri (Toroslar mevkii) ile gece Yozgat çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde İstanbul Anadolu Yakası, Kocaeli, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile öğleden sonra Giresun, akşam saatlerinden sonra Rize ile Trabzon'un doğu ilçeleri ve Beşikdüzü çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



#İstanbul
#Hava durumu
#Meteoroloji
#İBB
7 yıl önce