|

İstanbul hava durumu nasıl olacak? 5 günlük İstanbul hava durumu raporu 19 Haziran

İstanbul’da akşam saatlerinde sağanak yağış etkili oldu. Peki İstanbul'da önümüzdeki günlerde hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji tarafından yapılan 5 günlük İstanbul hava durumu tahminlerini ve uyarıları haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.

Yeni Şafak
21:35 - 19/06/2017 lundi
Güncelleme: 21:41 - 19/06/2017 lundi
IHA
İstanbul hava durumu nasıl olacak? 5 günlük İstanbul hava durumu raporu
İstanbul hava durumu nasıl olacak? 5 günlük İstanbul hava durumu raporu
İstanbul’da akşam saatlerinde sağanak yağış etkili oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıların ardından İstanbul’da etkili olan yağmur ve serin hava etkisini bugün akşam saatlerinde de sürdürdü. Sağanak yağış nedeniyle araçlar trafikte ilerlemekte yer yer güçlük çekerken, bazı vatandaşlar yağmura hazırlıksız yakalandı.
19.06.2017 Pazartesi
; Ülkemizin kuzey iç ve batı kesimlerinde görülmesi beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların Marmara'nın doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Bursa, Balıkesir ve Tekirdağ), İç Ege (Afyon, Kütahya), Batı Akdeniz (Antalya, Isparta ve Burdur’un doğusu), İç Anadolu'nun kuzeyi (Ankara, Eskişehir, Çankırı, Yozgat, Kırıkkale, Kırşehir) , Batı Karadeniz ile Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde (Zonguldak, Düzce, Bolu, Karabük, Kastamonu, Çorum ve Amasya) yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacağı bekleniyor.

Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların 20.06.2017 Salı günü kuzey ve iç kesimlerde; 21.06.2017 Çarşamba günü ise doğu kesimlerde etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Pazar günü kuzeybatı kesimlerde, Pazartesi günü kuzey, iç ve batı bölgelerde; Salı günü doğu bölgelerde 6 - 10 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşecek hava sıcaklıklarının, Salı günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak tekrar artacağı tahmin ediliyor.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülke genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile İstanbul, Balıkesir, Antalya, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Bingöl ve Adıyaman çevreleri ile ilk saatlerde Tekirdağ'ın doğu kesimlerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Karadeniz kıyıları, Orta Karadeniz ile Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Çankırı, Kastamonu ve Giresun çevreleri ile Trabzon'un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli yönlerden, güneydoğu kesimlerde güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Batı Karadeniz kıyıları, Orta Karadeniz ile Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Çankırı, Kastamonu ve Giresun çevreleri ile Trabzon'un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

MARMARA

Parçalı, yer yer çok bulutlu, doğusu, İstanbul ve Balıkesir çevreleri ile ilk saatlerde Tekirdağ'ın doğu kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam ilk saatlerde Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BURSA 16°C, 26°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ÇANAKKALE 17°C, 29°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu

ISTANBUL 16°C, 26°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KIRKLARELI 16°C, 28°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu

#İstanbul
#Hava durumu
#Sağanak yağış
#Meteoroloji
#5 günlük hava durumu
il y a 7 ans