|

Belediyeler 15 Temmuz’u kitaplaştırdı

Bahçelievler Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği işbirliğiyle bin yazarın imza attığı 15 Temmuz Şahitlik Bildirisi'ni kalıcı bir esere dönüştürmek için 'Darbeye Direnen Kalemler' adlı kitap yayınladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/12/2016 Pazar
Güncelleme: 00:33 - 4/12/2016 Pazar
Yeni Şafak

Yazarların, darbe girişimi gecesi yaşadıklarını ve 15 Temmuz nöbetlerindeki tecrübelerini paylaştığı kitap okurseverlerle buluştu. 15 Temmuz darbe girişiminin ve o gece yaşananların gelecek nesillere aktarılmasının hem bir vatandaşlık sorumluluğu, hem de bir yerel yönetimler görevi olduğunu belirten Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, “Darbeye Direnen Kalemler” kitabıyla demokrasi tarihine altın harflerle yazılacak bir direnişi kalıcı bir esere dönüştürmeyi amaçladıklarını söyledi.



Gaziosmanpaşa Belediyesi ise 15 Temmuz ruhunu Vatan Nöbeti adıyla kitaplaştırdı. Darbe girişiminin ardından başlayan istiklal nöbetlerinde anı defteri kitabı imzaya açıldı. Yüzlerce vatandaşın duygu ve düşüncelerini yazdığı anı defteri belediye tarafından kitap haline getirildi. Darbe girişimi gecesi ve nöbetlere ilişkin özel fotoğraflara da yer verildi. Öte yandan Beyoğlu Belediyesi de istiklal nöbetlerinde vatandaşların yazdığı notları kitaplaştırma çalışmalarına devam ediyor.


#Bahçelievler Belediyesi
#Türkiye Yazarlar Birliği
#Şahitlik Bildirisi
7 yıl önce