|

Gurmeler İstanbul’a ve Türk mutfağına hayran kaldı

İstanbul’da biraraya gelen dünyaca ünlü gurmeler, Türk mutfağının lezzetlerini tattı. En iyi et ustalarından Brezilyalı Luca, “İstanbul'a hayran oldum. Baharatları çok beğendim. Antep fıstığının tadı muhteşem” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/12/2016 Cumartesi
Güncelleme: 23:54 - 9/12/2016 Cuma
Yeni Şafak

Dünyaca tanınmış 35 gurme, Beyoğlu Belediyesi öncülüğünde biraraya gelerek, Türk mutfağının lezzetlerini tattı. Galata Kulesi'nde kahvaltı ederek Anadolu'da yetişen ürünleri tatma fırsatı bulan gurmeler, Türk yemeklerini ve tarihi yarımadayı fotoğrafladı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Anadolu lezzetlerini tatmak için İstanbul'a gelen gurmelere, tattıkları ürünler hakkında bilgi verdi.



MUTFAĞIMIZI DÜNYAYA TANITTIK


Dünyanın en iyi et ustalarından Brezilyalı Andre Lima De Luca, İstanbul'a olan hayranlığını şöyle dile getirdi: “İstanbul'a hayran oldum. Burada gastronomi çok yoğun ve güzel. Buradaki baharatları çok beğendim. Türkiye'deki ürünlerin geçmişi çok güzel. Özellikle Antep fıstığının tadı muhteşem.” Almanya'da yaşayan lezzet ustalarından şef Serkan Güzelçoban, "Bu gastronomi toplantısıyla ülkemi ve mutfağımızı dünyaya tanıtma fırsatını buldum” ifadelerini kullandı.



Burada her yemeğin bir tarihi var


Türkiye ile İspanya'nın benzer lezzetlere sahip olduğunu söyleyen İspanyol şef Elena Arzak, “Burada tattığım her yemeğin bir tarihi vardı” dedi. Arzak, şunları söyledi: “Buraya gelmek için uzun zamandır bekliyordum. Çevremdeki herkes İstanbul'un ne kadar ünlü ve güzel bir yer olduğunu söylüyordu. Burada bulunmaktan çok memnunum ve çok etkilendim. Bütün yemeklerinizin bir tarihi var, bu çok önemli. Beni en çok etkileyen ise bu durum oldu.”



#Gurmeler
#Türk mutfağı
7 yıl önce