|

İbrahim Karagül: Türkiye'ye başka bir harita dayatmaya çalışıyorlar

TVNET'te Akıl Odası programına katılan Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Ortadoğu'daki terör örgütlerinin ABD ve NATO'nun kara gücü gibi hareket ettiğini belirten Karagül, "NATO ülkeleri ve ABD terör örgütleriyle beraber Türkiye'ye karşı savaşıyor​. Türkiye'ye başka bir harita dayatmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

Yeni Şafak
23:15 - 17/01/2017 Salı
Güncelleme: 00:30 - 18/01/2017 Çarşamba
Yeni Şafak

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, TVNET'te Serhat İbrahimoğlu ve Nedret Ersanel'in sunduğu Akıl Odası programına konuk oldu.



Türkiye'nin özellikle son 5 yılda yoğun bir şekilde mücadele verdiğini belirten İbrahim Karagül, "AK Parti'nin devrimci aklı ile Türkiye büyük bir dönüşüm yaşadı. Türkiye'nin bu dönüşümü bölgedeki güç haritalarının dengesini bozdu" diye konuştu.



'Türkiye dondurulmuş tarihin buzlarını kırdı'


Atlantik çevresi ile şekillenen dünya düzeninin sonuna gelindiğini vurgulayan Karagül, “Türkiye'nin iç politikasının ABD tarafından dizayn edildiği günler artık geride kaldı. Türkiye dondurulmuş tarihin buzlarını kırmıştır" dedi.



'Batı'nın demokrasi söylemleri tamamen yalan'


Ortadoğu'yu 'demokrasi' bahanesiyle işgal eden Batılı güçlere de dikkat çeken İbrahim Karagül, “Ortadoğu'da uzun yıllar ihale edilmiş rejimler iktidardaydı. Küresel güçler şimdi Ortadoğu'da devletlerin yerini terör örgütlerine ikame etmeye çalışıyor. Batı'nın Ortadoğu'ya karşı demokrasi söylemleri tamamen yalandır" ifadelerini kullandı.



'Fırat Kalkanı Afrin'den kadar Kobani'ye u
zanmalı'


Suriye'deki Fırat Kalkanı Harekatı'nın El Bab ile sınırlı olmadığını belirten Karagül, “Operasyon Afrin'den Kobani'ye uzanmalıdır.Irak sınırından Akdeniz'e kadar bölgenin temizlenmesi gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.



'Türkiye'ye başka bir harita dayatmaya çalışıyorla
r'


ABD'nin terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD ile ittifak kurmasına değinen Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni Karagül, “Terör örgütleri, ABD ve NATO'nun kara gücü gibi hareket ediyor. NATO ülkeleri ve ABD terör örgütleriyle beraber Türkiye'ye karşı savaşıyor. Türkiye'ye başka bir harita dayatmaya çalışıyorlar" şeklinde konuştu.






'ABD terör örgütleriyle ortaklık kurdu'


ABD'nin açık şekilde terör örgütleriyle ortaklık kurduğunu ifade eden Karagül, “Türkiye'nin bağımsızlığının ve gücünün Atlantik'ten Pasifik'e kadar duyulmasını tüm dünya tehlike olarak görüyor" dedi. ABD'de çok ciddi iktidar çatışmaları yaşandığı kaydeden Karagül, “Trump, Rusya'yı yanına çekerek Rusya-Çin aksını kırmaya çalışıyor olabilir" diye konuştu.



#Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni
#İbrahim Karagül
#ABD
#PYD
#Suriye
7 yıl önce