|

İnsan merkezli mülteci politikası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, mülteci meselesine siyasi veya ekonomik değil kardeşlik hukuku çerçevesinde baktıklarını söyledi. Ensar-Muhacir yaklaşımını esas aldıklarını vurgulayan Emine Erdoğan, verilecek eğitimlerle Suriyeli kadınların iş sahibi yapılacağını belirtti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/05/2017 Cumartesi
Güncelleme: 04:15 - 27/05/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Pilot bölge olarak Sultanbeyli’de başlatılan "Bir Umut, Bir Ufuk" 
projesi  ile bin Suriyeli kadının, Türkçe ve mesleki eğitimin ardından 
istihdamı  ve ekonomik-sosyal hayata katılımı hedefleniyor.
Pilot bölge olarak Sultanbeyli’de başlatılan "Bir Umut, Bir Ufuk" projesi ile bin Suriyeli kadının, Türkçe ve mesleki eğitimin ardından istihdamı ve ekonomik-sosyal hayata katılımı hedefleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği’nin (TOGEMDER), Suriyeli kadınların mesleki eğitim, istihdam ve topluma uyum projesi, “Bir Umut, Bir Ufuk” programına katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Erdoğan, “Bir Umut, Bir Ufuk Projesi”nin zaman içinde tüm Türkiye’ye yayılacağını belirterek, “Suriyeli kadınların mesleki eğitim, istihdam ve topluma uyumu konusunda model bir proje haline gelecektir. Mülteci kadınlarımızın eğitimler sonunda aldığı sertifikalar, iş kapılarının anahtarı olacaktır.” dedi.

ONLAR MÜLTECİ DEĞİL KARDEŞİMİZ

Mülteci meselesi, sadece ekonomik ve siyasi bir mesele değil, ahlaki ve insani bir mesele olduğunu vurgulayan Erdoğan şöyle devam etti: “Türkiye’nin yaklaşımı, kardeşlik hukuku çerçevesindedir. Mültecilerden bahsederken, ‘kitlesel göç, istila’ gibi terimler değil, kardeşlik kavramı kullanılmaktadır. Seç-beğen-al şeklinde bir mülteci siyaseti yerine, eşref-i mahlukat olarak görülen insan merkezli bir politika benimsenmiştir. Medine tecrübesinden hareketle Ensar-Muhacir yaklaşımı ile muhacirlerin kendi ayakları üstünde durabildiği, toplumla kaynaşabildiği bir yapı tesis edilmek istenmektedir.

ÖNCELİK TÜRKÇE
DİL EĞİTİMİNDE

Emine Erdoğan, İstanbul’da, pilot bölgelerde başlayan Bir Umut, Bir Ufuk Projesinin ilk aşamasının, dil eğitimine yoğunlaşmasının son derece isabetli olduğunu ifade etti.

#Mülteciler
#Recep Tayyip Erdoğan
7 yıl önce
default-profile-img