|

Polis bomba yüklü minibüsün lastiğini geceden patlatmış

İstanbul Bahçelievler'de yakalanan bombalı araçla ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Polisin daha önceden takibe aldığı canlı bombanın patlayıcı yüklü aracının lastiğini geceden patlattığı öğrenildi. Eylem yapacağı minibüsün patlatılan lastiğini değiştirmek için tamirci alıp gelen ve bu esnada kıskıvrak yakalan terörist Hamza D'nin üzerinden Fatih G. adına düzenlenmiş sahte kimlik çıktı.

Yeni Şafak ve
14:59 - 15/12/2017 Cuma
Güncelleme: 15:24 - 15/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
Ele geçirilen araçtaki PKK'lı terörist Hamza D. de yakalanmıştı.
Ele geçirilen araçtaki PKK'lı terörist Hamza D. de yakalanmıştı.

İstanbul Bahçelievler’de sansasyonel eylemde kullanılmak üzere terör örgütü PKK'ya ait 6o kilogram patlayıcı madde olan bir kamyonet önceki gün ele geçirilmişti. PKK’nın İstanbul’da İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) toplantısına bombalı saldırı için gönderdiği iddia edilen gruba yönelik operasyonun ayrıntıları belli oldu.

Üzerinden sahte kimlik çıktı

Bomba yüklü araçta kıskıvrak yakalanan PKK'lı terörist Hamza D.'nin Fatih G.'ye ait sahte kimlik ile yakalandı.

Polis lastiğini geceden patlattı

Terör polisinin eylem hazırlığındaki teröristi günler öncesinden tespit ettiği ve bağlantılarını çözmek ve oyalamak için bomba yüklü minibüsün lastiğini, bir gece önce patlattığı ve beklediği de öğrenildi.
Terörist lastikçi çağırmaya gitti

Teröristin de arabanın yanına gelince lastikçi aradığı ve 10 dakika sonra lastikçi ile aracın yanına geri gelince de polis ekiplerince gözaltına alındığı bildirildi.

Gözaltı sayısı yükseldi

Ayrıca ilk ifadelerin ardından polis yeni operasyon düzenledi ve gözaltı sayısı 10'a yükseldi.

#Bahçelievler
#İstanbul
6 yıl önce