|

Saltanat şeması

FETÖ elebaşı Gülen’in, örgütü adeta aile kurumu haline getirdiği ve akrabalarını örgütten isimlerle evlendirdiği ortaya çıktı. Örgütün birçok üst düzey yöneticisinin, Gülen’in yeğenleriyle akrabalık ilişkisi bulunuyor. Gülen’in bu evliliklerle örgüt liderliğini pekiştirdiği belirtiliyor.

Yeni Şafak
04:00 - 25/08/2016 Perşembe
Güncelleme: 11:00 - 25/08/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in, örgütün üst düzey yöneticisi konumundaki imamları, yeğenleriyle evlendirerek örgütü adeta aile kurumuna çevirdiği ortaya çıktı. Gülen, kendi etrafındaki üst düzey yöneticileri yeğenleriyle evlendirerek adeta çöpçatan gibi çalışmış. Gazeteci yazar Latif Erdoğan ve Nurettin Veren de Gülen'in bu jeopolitik evliliklerde Gülen'in başrol oynadığını ve bu yolla örgüt liderliğini pekiştirdiğini dile getirdi. İşte FETÖ'nün jeopolitik evlilikleri:



KEMAL GÜLEN, ALİ BAYRAM'IN DAMADI


Gülen'in kardeşi Seyfullah Gülen'in oğlu Kemal Gülen, FETÖ'nün üst düzey yöneticilerinden ve kapatılan Zaman gazetesini kurucularından Ali Bayram'ın kızıyla evli. Ali Bayram'ın diğer kızı da Samanyolu Tv'nin Ankara temsilcisi Haluk Örgün ile evli. Gülen'in yeğeniyle evli diğer isim Zaman gazetesi yazarı Ahmet Kurucan. ABD'de Gülen ile birlikte yaşayan Ahmet Kurucan aynı zamanda Fatih Kolejleri genel müdür yardımcısı Numan Hoca kod adlı Yılmaz Yiğit ile bacanak.






YARGI İMAMI KARDEŞİYLE DÜNÜR


Gülen'in kardeşi Mesih Gülen'in oğlu da FETÖ'nün yargı imamı olan Osman Karakuş'un kızı ile evli. Fethullah Gülen'in kardeşi Mesih Gülen'in kızı Hümeyra Gülen ise FETÖ üst düzey yöneticilerinden “Kervancı Ali" lakaplı Ali Katırcıoğlu'nun oğlu Abdullah Katırcıoğlu ile evlenip boşandı. Gülen'in ablası Dürdane Gülen'in kızı ise Cemal Türk'ün oğlu Mehmet Türk ile evli. “Gülen'in bilişim imamı" olan Cevdet Türkyolu ise Gülen'in yeğeni Mebruke Gülen ile evli.






KOZANLI ÖMER ÖZÇİMEN'İN ENİŞTESİ


Gülen, kendi yeğenleri dışında, diğer örgüt üyeleri arasında da evlilikler yaptırarak, örgüt hiyerarşisini güçlendirdi. Uzun yıllar Emniyet İmamı olarak görev yapan “Kozanlı Ömer" lakaplı Osman Hilmi Özdil, eski Burdur Valisi İbrahim Özçimen'in kız kardeşi ile evli. Özçimen, darbe girişiminin tutuklanmıştı. FETÖ üst düzey yöneticilerinden İsmail Büyükçelebi, eski Tekirdağ Vali Yardımcısı Mümin Heybet'in kız kardeşi ile evli. FETÖ elebaşı Gülen'e en yakın isimlerden biri olan İsmail Büyükçelebi'nin Gülen'den sonra örgütün lideri olabileceği konuşuluyor. Büyükçelebi'nin kayınbiraderi olan Tekirdağ Vali Yardımcısı Mümin Heybet, darbe girişiminin ardından tutuklandı. 15 Temmuz sonrası tutuklanan Yargıtay 15. Hukuk Dairesi Üyesi Hüseyin Kulaç, Ergenekon savcısı Cihan Kansız'ın kız kardeşiyle evli.


#FETÖ
#Fetullah Gülen
#Kozanlı Ömer
8 yıl önce