|

Siber çeteden büyük vurgun

İstanbul’da 20 milyon vatandaşa ait kredi kartı, banka hesabı ve kimlik bilgilerini ele geçiren bir siber dolandırıcılık çetesi çökertildi. Şebekenin bugüne kadar 5,5 milyon liralık vurgun yaptığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/04/2017 Perşembe
Güncelleme: 23:39 - 26/04/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
​Siber çeteden büyük vurgun
​Siber çeteden büyük vurgun

İstanbul’da kart bilgilerini çaldığı vatandaşların hesabından vurgun yapan bir siber çete çökertildi. İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir siber çetenin kredi kartı, banka hesabı ve kimlik bilgilerini ele geçirip dolandırıcılık yaptığını tespit etti. 3 ay süren teknik ve fiziki takip sonucu çetenin, bir çağrı merkezi merkezi aracılığıyla yaklaşık 20 milyon vatandaşın kimlik bilgilerine ulaşarak dolandırıcılık yaptığı belirlendi. Bunun üzerine soruşturma derinleştiildi. Çetenin, özel yazılımla cep telefonu numarasını bankaların çağrı merkezi numarası gibi gösterip vatandaşlardan güvenlik onayı alarak hesaplarındaki paraları ATM’den çekerek farklı hesaplara aktardığı bilgisine ulaşıldı. Polis, geçen hafta İstanbul Ankara ve Osmaniye’de düzenlediği eş zamanlı opearsyonlarda çete lideri Sefa G. ve 2 banka çalışanının da aralarında bulunduğu 6’sı kadın 20 kişiyi gözaltına aldı.

47 BİN SAYFALIK BİLGİ

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, 47 cep telefonu 292 bin lira ve 38 banka kartı ile dijital dokümanlar ele geçirildi. Bilgisayarla, 20 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin bulunduğu dokümanlar tam 47 bin sayfa tuttu. Operasyona katılan polisler, bu listede kendi isimlerini de görünce şaşkıına döndü. Çetenin bugüne kadar 5.5 milyon liralık vurgun yaptığı belirlendi Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 15’i tutuklandı.


Paraları yatlarda yemişler

Elebaşı Sefa G.’nin, vurgundan elde edilen paralarla çete elemanlarına lüks yatlarda eğlence partileri verdiği tespit edildi.


#İstanbul
#Adliye
#Ankara
7 yıl önce