|

İstanbul'da 3 ilçede helikopter destekli asayiş denetimi-İstanbul haber

İstanbul polisince; Maltepe, Sancaktepe ve Ataşehir ilçelerinde helikopter destekli asayiş denetimi yapıldı. Çok sayıda polisin katılımıyla gerçekleştirilen uygulamada şüpheli araç ve kişiler incelendi.

Yeni Şafak
20:20 - 28/03/2017 Salı
Güncelleme: 20:32 - 28/03/2017 Salı
DHA
İstanbul'da 3 ilçede helikopter destekli asayiş denetimi
İstanbul'da 3 ilçede helikopter destekli asayiş denetimi

İstanbul polisince; Maltepe, Sancaktepe ve Ataşehir ilçelerinde helikopter destekli asayiş denetimi yapıldı. Çok sayıda polisin katılımıyla gerçekleştirilen uygulamada şüpheli araç ve kişiler incelendi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki çeşitli şubelerden ekipler ile Maltepe, Sancaktepe ve Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüklerince asayiş denetimi yapıldı. 3 farklı ilçede gerçekleştirilen denetimlere çok ayıda polis katıldı.



ŞÜPHELİ ARAÇLAR İNCELENDİ -

Maltepe Gülsuyu ve Gülensu'da 5 farklı noktada gerçekleştirilen uygulamalarda polisler, dernek ve kahvehanelere girerek aramalar yaptı. Sabit uygulama noktalarında ise şüpheli araçlar durdurularak incelendi.



TABANCA BULUNDU - Uygulamada eksikleri bulunan araçlara ceza kesildi. Gülsuyu'nda durdurulan bir aracın içerisinden çıkan kurusıkı tabancaya da polis tarafından el konuldu. Çalışmalara havadan polis helikopteri de destek verdi. Helikopter, üç ilçe üzerinde sürekli dolaştı. Özel Harekât Polisleri ise, dentim yapılan bölgelerin çevresinde güvenlik önlemi aldı.



Kaçak silah deposuna baskın-

Bayrampaşa ilçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro amirliği ekipleri, düzenledikleri operasyonda 130 pompalı silah ve 30 tabanca ele geçirdi. Operasyon anı kameralara yansırken, ele geçirilen silahların piyasa değerinin yaklaşık 500 bin TL civarında olduğu öğrenildi.



Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, silah kaçakçılığı bilgisi üzerine ilçedeki silah bayilerinde denetimler gerçekleştirdi. Bir bayide ruhsatsız pompalı tüfek ele geçiren ekipler, bayi sahibini ve ilişkilerini incelemeye aldı. Yaklaşık 2 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından operasyon için düğmeye basan ekipler, akşam saatlerinde sünnet kıyafeti satışı yapılan iş yerine operasyon düzenledi. Operasyonda 130 pompalı tüfek, ve 30 tabanca ele geçirdi. 3 kişinin gözaltına alındığı operasyon, polis kamerasına da saniye saniye yansıdı. Haklarında işlem yapılan ve 100 bin TL idari para cezası kesilen 3 şahıs emniyette yapılan sorgunun ardından mahkemeye sevk edildi. Operasyonda ele geçirilen silahların piyasa değeri yaklaşık 500 bin TL civarında olduğu öğrenildi.


#İstanbul
#Asayiş
#helikopter destekli asayiş
7 yıl önce