|

İstanbul’da beklenen şiddetli yağmur dolu ile birlikte geldi-İstanbul haberleri

İstanbul'da beklenen şiddetli yağmur dolu ile kendini göstermeye başladı. Meteoroloji tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da akşam saatlerinden itibaren yağış etkili olmaya başladı. İşte İstanbul hava durumundan son gelişmeler.

Yeni Şafak
18:01 - 27/07/2017 Perşembe
Güncelleme: 18:08 - 27/07/2017 Perşembe
IHA
İstanbul’da beklenen şiddetli yağmur dolu ile birlikte geldi-İstanbul haberleri
İstanbul’da beklenen şiddetli yağmur dolu ile birlikte geldi-İstanbul haberleri

İstanbul’da meteorolojinin uyarılarının ardından beklenen şiddetli yağmur doluyla birlikte etkisini göstermeye başladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından beklenen şiddetli yağış akşam saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başladı. Silivri ve Beylikdüzü tarafında başlayan şiddetli yağmurla birlikte dolunun da etkili olduğu görüldü. Şiddetli yağmur ve dolu bölgede etkisini sürdürüyor.

METEOROLOJİ'DEN YAPILAN UYARILAR

Bugün Öğleden Sonra ve Akşam Saatlerinde Marmara Bölgesinin Batısındaki Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat !

Beklenen Hadise

Gökgürültülü Sağanak Yağış

Beklendiği Yer

Bugün (27.07.2017 Perşembe) öğleden sonra ve akşam saatlerinde Marmara bölgesi başta olmak üzere yurdun kuzeybatı kesimlerinde görülecek gök gürültülü sağanak yağışların; Edirne ve Kırklareli çevrelerinde çok kuvvetli (metrekareye 51-75 kg) , Çanakkale, Tekirdağ ve İstanbul’un batı çevrelerinde kuvvetli (metrekareye 21-50 kg) olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, lokal su baskını, yerel dolu yağışı ve yıldırım düşmesi) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Başlama-Bitiş Zamanı

27.07.2017 15:00-27.07.2017 23:59

Hadisenin Şiddeti

Çok Kuvvetli Yağış

Oluşması Muhtemel Riskler

Ani Sel - Su Baskını - Yıldırım - Ulaşımda Aksamalar

İBB’den yağış uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde İstanbul’da etkili olacak olan şiddet yağış nedeniyle vatandaşları uyardı.İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahmin raporuna göre bugün öğleden sonra ve akşam saatlerinde Marmara bölgesi başta olmak üzere yurdun kuzeybatı kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak.Yağışların Edirne ve Kırklareli çevrelerinde çok kuvvetli metrekareye 51-75 kilogram, Çanakkale, Tekirdağ ve İstanbul’un batı çevrelerinde kuvvetli metrekareye 21-50 kilogram olacağı tahmin ediliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, alınan meteorolojik ihbar doğrultusunda AKOM planlamasıyla İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, Halkla İlişkiler, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı, Zabıta Daire Başkanlığı, Park ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, İSTAÇ, çalışmalarını tamamladı.Yağışla birlikte rüzgârında kuzeyli yönlerden kuvvetlice ve aralıklarla fırtınamsı şeklinde (20-60 km/s) esmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının da hissedilir derecelerde azalarak mevsim normalleri civarına gerilemesi bekleniyor."Vatandaşların yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ani sel, lokal su baskını, yerel dolu yağışı ve yıldırım düşmesine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.


#İstanbul hava durumu
#İstanbul
#Sağanak yağış
#yağmur
#hava durumu
7 yıl önce