|

İstanbul'da Kadir Gecesi dualarla idrak edildi

İstanbul Müftülüğü tarafından Sultanahmet Camisi’nde düzenlenen özel bir program ile Kadir Gecesi dualarla idrak edildi.

Yeni Şafak
21:53 - 21/06/2017 Çarşamba
Güncelleme: 00:42 - 22/06/2017 Perşembe
Diğer
​İstanbul'da Kadir Gecesi dualarla idrak edildi
​İstanbul'da Kadir Gecesi dualarla idrak edildi

İstanbul Müftülüğü tarafından Sultanahmet Camisi’nde düzenlenen özel bir program ile Kadir Gecesi dualarla idrak edildi.

Kadir Gecesi dolayısıyla Sultanahmet’te düzenlenen programa katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, teravih ve yatsı namazını kıldırdı. Camide erkek, kadın, genç, yaşlı çok sayıda kişi saf tutup namaz kıldı. Namazın ardından Kur'an-ı Kerim okundu, vatandaşlar dua etti.

Yoğunluk dolayısıyla bazı vatandaşların bahçede saf tuttuğu görüldü. Programa katılan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Kadir Gecesi’nin anlam ve önemini anlatan vaaz verdi.

Eyüp Sultan’daki Kadir Gecesi coşkusu havadan görüntülendi

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nde tüm yurtta camiler dolup taşarken Eyüp Sultan Camii’ndeki izdiham havadan görüntülendi.Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi dolayısıyla tüm yurtta camiler dolup taşarken İstanbullular Eyüp Sultan Camiine akın etti. Eyüp Sultan Camii’ne akın eden binlerce kişi teravih namazını burada kıldı. Camiyi hınca hınç dolduran vatandaşlar cami avlusunda izdihama yol açtı. Kur’an-ı Kerim okuyan ve dua eden vatandaşlar, geç saatlere kadar ibadetlerini sürdürürdü.“Ben buraya ilk kez geliyorumEyüp Camii’ne ilk kez geldiğini belirten Hakan Çicek, “Ben buraya bir günlüğüne geldim. İlk defa geliyorum. Ben Samsun Bafra’dan, herkesin buraya gelmesini beklerim. Buraya teravih namazını kılacağız, sahurumuzu yapacağız sonra yola çıkacağız” dedi.“Niyetimizi yerine getirdiğimiz için mutluyuz”Esra Karakaş, “Huzurluyuz şu an. Buraya niyetlenip gelmiştik, niyetimizi gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. Ben Ağrı’dan geldim arkadaşlarımın yanına daha sonra buraya geldik” şeklinde konuştu.Yaşanan izdiham drone ile havadan görüntülendiEyüp Sultan’ı dolduran binlerce kişi drone ile havadan görüntülendi. Havadan çekilen Eyüp Sultan ve çevresinde yaşanan izdiham net bir şekilde görüldü. Binlerce insanın hep birlikte teravih namazı kıldığı görüntülerde eşsiz bir güzellik ortaya çıktı.


#İstanbul
#Kadir Gecesi
#Eyüp Sultan
7 yıl önce