|

İstanbul'da terör operasyonu, 1 kişi tutuklandı

İstanbul Avcılar'da 26 aracın kundaklanması olayına karıştığı ve kentteki bazı polis noktaları ile karakollara yönelik eylem hazırlığında olduğu iddiasıyla yakalanan Mazlum A, tutuklandı.

Yeni Şafak
17:15 - 28/09/2016 Çarşamba
Güncelleme: 14:18 - 28/09/2016 Çarşamba
AA

İstanbul Avcılar'da araç kundaklanması olayına karıştığı ve kentte terör örgütü PKK adına eylem hazırlığı yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan Mazlum A, "terör örgütüne üye olmak" ve "mala zarar vermek" suçlarından tutuklandı.



İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüklerine bağlı ekiplerce terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanması üyesi "İbrahim" kod adlı Mazlum A, savcılık sorgusunun ardından tutuklanma istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.



Hakimlik, Mazlum A'nın "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "mala zarlar vermek" suçlarından tutuklanmasına karar verdi.



Mazlum A'nın 11 Eylül'de Avcılar'da 26 aracın kundaklanması olayına karıştığı, Fırat Kalkanı Harekatı'na tepki için eylem hazırlığında olduğu, Başakşehir, Küçükçekmece ve Avcılar'da örgüt yapılanmasına yönelik faaliyet yürüttüğü, İstanbul'daki bazı polis noktaları ile karakollara yönelik saldırı planı yaptığı ve örgüt üyelerine silah temin etmeye çalıştığı iddia edilmişti.



#KUNDAKLAMA OLAYI
#araç kundaklama
#İstanbul Emniyet Müdürlüğü
#Mazlum A
#PKK
#PKK/KCK
#Tutuklama
#Terör operasyonu
7 yıl önce
default-profile-img