|

İzmir haber-Çeşme'de 4 operasyonda 202 kaçak göçmen yakalandı

İzmir'in Çeşme İlçesi'nde bu sabah yapılan 4 ayrı operasyonda, 202 mülteci yakalandı.

Yeni Şafak
18:30 - 1/10/2016 Saturday
Güncelleme: 15:34 - 1/10/2016 Saturday
DHA

İzmir'in Çeşme İlçesi'nde bu sabah yapılan 4 ayrı operasyonda, 202 mülteci yakalandı.



Devriye görevi yürüten sahil güvenlik ekipleri, ilk olarak bugün saat 03.00'te, Çiftlik Mahallesi Karaabdullah Burnu açıklarında bir lastik botta 37'si Suriye, 11'i Eritre uyruklu 48 mülteciyi yakaladı. Mülteciler, işlemlerinin yapılması için jandarmaya teslim edildi.


Ardından saat 03.30'da devriye görevi yürüten sahil güvenliğe ait Bell 212 helikopteri, Altınkum Mevkii'nde, denize açılmak için hazırlık yapan bir grubu tespit etti. Sahil güvenlik helikopterinin ihbarı üzerine bölgeye giden jandarma, 80 mülteciyi yakalayarak, otobüsle İzmir Göç İdaresi Müdürlüğü'ne sevk etti.



Üçüncü olarak saat 07.00'de bu kez Dalyan Mahallesi Uç Burun kıyılarında sığlığa oturmuş bir polyester tekne içindeki bir grup mülteciyi fark eden sahil güvenlik ekipleri, müdahale etti. Sahil güvenlik botuna alınan 20 mülteci, yedeğe alınan polyester tekneyle Çeşme İskelesi'ne getirildi. Polyester teknenin yediemine teslim edileceği, mültecilerin ise İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderileceği belirtildi.



Sahil güvenlik ekipleri, son olarak saat 09.00'da, Dalyan Mahallesi Uç Burnu'ndan denize açılarak Yunanistan'ın Sakız Adası'na geçmeye çalışan lastik bottami mülteci grubuna müdahale etti. Lastik bottaki 54 mülteci, sahil güvenlik botuna alınarak Çeşme İskelesi'ne getirildi. Mültecilerin tamamının Suriyeli olduğu tespit edildi. Mülteci grubunun, işlemlerin tamamlanması ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderileceği belirtildi.




#İzmir
#Çeşme
#Göçmen
7 years ago
default-profile-img