|

İzmir hava durumu - Sağanak yağış etkili oluyor

İzmir'de etkili olan sağanak yağış cadde ve sokakları göle çevirirken, yollarda biriken sular sürücülere ve vatandaşlara zor anlar yaşattı. İzmir hava durumu tahminlerini ve Meteoroloji'den yapılan uyarıları haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
17:16 - 17/01/2017 Salı
Güncelleme: 17:36 - 17/01/2017 Salı
IHA

İzmir'de etkili olan sağanak yağış cadde ve sokakları göle çevirirken, yollarda biriken sular sürücülere ve vatandaşlara zor anlar yaşattı.



için tıkla



Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından sağanak İzmir'de hayatı olumsuz etkiledi. Aralıksız devam eden yağış nedeniyle, İzmir'deki cadde ve sokaklar göle döndü. Biriken sular nedeniyle trafikte zaman zaman durma noktasına gelirken, sürücüler de zor anlar yaşadı.



Bazı vatandaşlar, caddelerdeki yoğun su birikintileri nedeniyle sokakları çöp tenekeleri yardımıyla trafiğe kapattı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar da, yağmurdan şemsiyeyle veya saçakların altına gizlenerek korundu. Bazı yollarda ise ekipler yoğun mesai harcayarak suları tahliye etmeye çalıştı. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, yağışların bölgesel olarak devam edeceği öğrenildi.



Güneybatı Kesimlerde Şiddetli Yağışlara Dikkat!


Beklenen Hadise



Gökgürültülü Sağanak Yağış



Beklendiği Yer


Yurdun batı kesimlerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Pazar gece saatleri ile 18.01.2017 Çarşamba günü sabah saatleri arasında aralıklarla Muğla ve Antalya çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2/12 saat); İzmir, Manisa ve Aydın çevreleri, Isparta merkez ve güney ilçeleri ile Burdur'un doğu ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2/12 saat) olması beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, hortum riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.



Başlama-Bitiş Zamanı



15.01.2017 23:59-18.01.2017 08:00



Hadisenin Şiddeti



Şiddetli Yağış



Oluşması Muhtemel Riskler



Ani Sel - Su Baskını - Sel - Yıldırım - Ulaşımda Aksamalar



Alınabilir Önlemler



Yıldırımdan Korunma Yöntemleri | Sellerden Korunma Yöntemleri



Uyarı Yapan Merkez



Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğü



METEOROLOJİK GÖRÜNÜM


Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz ile Çorum ve Amasya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Ege'nin iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Çorum, Amasya ve Isparta çevrelerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek yağışların; Muğla ve Antalya çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2); İzmir ve Aydın çevreleri, Isparta'nın güney ilçeleri ile Burdur'un doğu ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.



HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde 2 ila 4 derece artacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.



RÜZGAR: Genellikle güneyli yönlerden, Marmara'nın kuzey ve batısı ile Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.



UYARILAR


KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yurdun batı kesimlerinde görülecek sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların, Muğla ve Antalya çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2); İzmir ve Aydın çevreleri, Isparta'nın güney ilçeleri ile Burdur'un doğu ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, hortum riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.



#İzmir
#Sağanak yağış
#Hava durumu
#Meteoroloji
7 yıl önce
default-profile-img