|

İzmir’de korkutan yangın - Yeni İzmir haberleri

İzmir'de bir binanın son katında çıkan yangın korkulu anların yaşanmasına neden olurken, yangın esnasında evde uyuyan ev sahibi son anda balkona çıkarak alevlerden kurtuldu.

Yeni Şafak
18:22 - 6/12/2016 Salı
Güncelleme: 18:26 - 6/12/2016 Salı
IHA

İzmir'de bir binanın son katında çıkan yangın korkulu anların yaşanmasına neden olurken, yangın esnasında evde uyuyan ev sahibi son anda balkona çıkarak alevlerden kurtuldu.



Edinilen bilgilere göre, olay, İzmir'in Karşıyaka ilçesi 6712/4 Sokak'ta bulunan bir binanın 5. katında meydana geldi. İşten gelen şahıs evinde uyurken bu sırada çamaşır makinesinin kablosundan çıktığı belirtilen yangın bir anda tüm evi sardı. Yangın çıktığını fark eden şahıs, alevlerden korunmak için balkona çıktı ve olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Dumandan etkilenen vatandaş Çiğli Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, hayati tehlikesinin olmadığı bildirildi. Tamamen yanan ev ise kullanılamaz hale geldi.



İzmir'de saldırı hazırlığındaki teröristler yakalandı


İzmir'de silahlı ve bombalı saldırı hazırlığında oldukları tespit edilen terör örgütü MLKP üyesi 2 kadın terörist yakalandı.



İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü MKLP'nin silahlı kanadı FESK üyesi bir kadının silahlı ve bombalı saldırı amacıyla İzmir'e geldiğini tespit etmeleri üzerine çalışma başlattı.



Ekiplerin titiz çalışması sonrası terör örgütü MLKP üyesi Seda B. ile kentte irtibat sağladığı N.M, İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminalinde gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alındı.



Seda B'nin terör örgütü PKK/PYD'nin Suriye'nin kuzeyindeki kampında bombalı ve silahlı saldırı için eğitim aldığı, kısa süre önce Türkiye'ye giriş yaptığı, N.M ile eylem için İzmir'de keşifte bulunduğu tespit edildi.



Ayrıca Seda B'nin, İzmir'de daha önce Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) adına çeşitli eylemlere katıldığı, Gezi Parkı odaklı eylemlerde ise halkı isyana çağırdığı, kamu mallarına zarar vererek güvenlik güçlerine taşlı sopalı saldırıda bulunduğu gerekçesiyle hakkında açılan davada bir süre tutuklu yargılandığı, 2014'te yurt dışına kaçtığı, hakkında yakalama kararı bulunduğu belirlendi.



Seda B. ile N.M işlemleri için Terörle Mücadele Şubesine götürüldü.



#İzmir
#Yangın
#bina
7 yıl önce