|

İzmir'de tarihi eser operasyonu-İzmir haberleri

İzmir'in Bornova ilçesinde tarihi eser kaçakçılığı yaptığı iddia edilen kişi yakalandı- Şahsın üstünde yapılan aramada farklı dönemlere ait 283 tarihi eser ele geçirildi

Yeni Şafak
18:34 - 21/01/2017 Cumartesi
Güncelleme: 18:58 - 21/01/2017 Cumartesi
AA

İzmir'in Bornova ilçesinde tarihi eser kaçakçılığı yaptığı iddia edilen kişi yakalandı.



Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bornova ilçesinde elinde bulunan çok sayıda tarihi eserin satışını yapmaya çalışan B.D'yi (52) yakaladı.



Şüphelinin üzerinde yapılan aramalarda, farklı dönemlere ait 283 tarihi eser ele geçirildi.



İzmir Müze Müdürlüğünce yapılan incelemeler sonucunda, Klasik-Helenistik döneme ait 15 gümüş ve 25 bronz sikke, Roma dönemine ait 36 bronz sikke, Bizans dönemine ait 1 elektron ve 8 bronz sikke, İslami döneme ait 3 altın ve 102 gümüş, 33 bronz sikke, Ortaçağ dönemine ait 7 bronz-gümüş sikke, çeşitli obje, sapan taşı ve takılar olmak üzere 250 tarihi eserin 2863 sayılı yasa kapsamında orijinal tarihi eser olduğu, 33 objenin ise 2863 sayılı yasa kapsamı dışında bulunduğu tespit edildi.



B.D, ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.




İzmir'de uyuşturucu operasyonu

İzmir'in Karabağlar ilçesinde üç katlı iş yerinde saksılara dikilmiş 250 kök Hint keneviri, 1 kilogram esrar ile bir miktar kokain bulundu, olayla ilgili gözaltına alınan 6 kişiden 4'ü tutuklandı.



Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucuyla Mücadele Şubesi ekipleri, alüminyum doğrama atölyesi görünümü verilen iş yerinde uyuşturucu imalatı yapıldığı bilgisi üzerine çalışma başlattı.



Belirlenen adrese operasyon düzenleyen ekipler, camekanla kaplanmış, sera şeklinde düzenlenerek havalandırma ve ışıklandırma sistemi kurulmuş alanda saksılara dikili 250 kök Hint keneviri, kurumaya bırakılan 1 kilogram esrar, 150 paket tek kullanımlık kokain ve uyuşturucu satışından elde edildiği değerlendirilen 8 bin 500 lira buldu.



Ekipler, iş yerinde uyuşturucu imalatı yaptıkları iddia edilen M.Ç (33) ile H.Ç'yi (35) gözaltına aldı.



Soruşturmayı derinleştiren ekipler, uyuşturucuyu piyasaya sürenlerin yakalanması için de eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, zanlıların bağlantılı olduğu öne sürülen ve "torbacı" tabir edilen sokak satıcıları B.E (27), A.S (25), Ö.Y (21) ve M.K.E (36) de yakalandı.



Emniyette işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen zanlılardan M.Ç, H.Ç, B.E ve A.S, "uyuşturucu ticareti yapmak veya sağlamak" suçlamasıyla çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Ö.Y. ve M.K.E. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


#İzmir
#tarihi eser kaçakçılığı
#İzmir haberleri
7 yıl önce
default-profile-img