|

İzmir'i korkutan yangın haberi - İzmir haberleri

İzmir haberleri - İzmir'de yangın meydana geldi. Alınan bilgilere göre Bornova ve Buca ilçeleri sınırındaki Şahintepesi Mevkii'ne yakın askeri bölge sınırlarındaki otluk alanda bir kaç noktada yangın çıktı ve yangın rüzgarın da etkisiyle büyüdü. İşte İzmir haberler ve yangının ayrıntıları...

Yeni Şafak
12:00 - 25/07/2016 Pazartesi
Güncelleme: 09:03 - 25/07/2016 Pazartesi
Diğer

İzmir haberleri - İzmir'in Bornova ve Buca ilçeleri sınırındaki Şahintepesi Mevkii'ne yakın askeri bölge sınırlarındaki otluk alanda bir kaç noktada başlayan ve rüzgar nedeniyle hızla büyüyen yangın, yaklaşık 10 saatte kontrol altına alınarak söndürüldü. İşte İzmir haberleri...



Yangının yalnızca askeri bölgede etkili olup farklı noktalarda başlaması sabotaj iddialarını gündeme getirdi.


Bornova ile Buca ilçelerinin sınırında kalan Şahintepesi Mevki'ne yakın askeri bölge sınırındaki otluk alanda dün akşam saatlerinde yangın çıktı. Alevleri görenler polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken, Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 3 helikopter, 1 yangın söndürme uçağı ve 8 arazöz ile onlarca yer işçisi müdahale etti.


Ancak rüzgar nedeniyle yayılan alevler askeri bölgeye de sıçradı. Kontrol altına alınamayan alevler hızla ilerledi, ekipler yangının önünü kesmeye çalıştı. Günbatımıyla havadan müdahalenin yapılamadığı yangında alevlerin bahçe duvarına ulaştığı Buca Huzurevi ve Yaşlı Bakımevi'nde bulunan yaşlılar çevredekiler tarafından kurtarıldı.



GECE KONTROL ALTINA ALINDI

Yangın yalnızca askeri bölge içindeki ağaçlık alanda etkili oldu, gecenin ilerleyen saatlerinde yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Duman nedeniyle bölgede yaşayan bazı kişilere oksijen tedavisi uygulandı. Yangının yalnızca askeri bölgede etkili olup farklı noktalarda başlaması sabotaj iddialarını gündeme getirdi. Bu yöndeki iddiaları araştırmak üzere polis soruşturma başlattı. Yanan bölge yakınında oturduğunu belirten evli ve bir çocuk babası Kadir Atam (38), "Evimden gördüm yangını ve buraya geldim. Askeri bölge içinde başladığı için çok fazla büyümeyeceğinden emindim. Ancak bir cephanelikten söz ediliyor alevler oraya ulaşsaydı çok daha kötü şeyler olabilirdi. Buradaki güvenlik önlemlerinin arttırılması gerekiyor" dedi.



#İzmir
#Yangın
#İzmir haberleri
8 yıl önce