|

Kandilli’den son dakika deprem açıklaması! Depremin şiddeti 6.6!

Kandilli Rasathanesi tarafından son dakika deprem açıklaması geldi. Dün gece saat 01.31 sıralarında meydana gelen ve ilk olarak 6.3 olarak açıklanan depremin şiddeti 6.6 olarak açıklandı ve depremin ardından tsunami oluştuğu bildirildi. İşte Kandilli tarafından yapılan son dakika deprem açıklaması...

Yeni Şafak
11:29 - 21/07/2017 Cuma
Güncelleme: 11:32 - 21/07/2017 Cuma
Diğer
Kandilli’den son dakika deprem açıklaması
Kandilli’den son dakika deprem açıklaması

Kandilli tarafından son dakika deprem açıklaması geldi ve alınan son verilere göre depremin şiddeti 6.6 olarak açıklandı. Depremin ardından ise 30-40 cm tsunami dalgasının oluştuğu bildirildi. İşte Kandilli tarafından yapılan son dakika deprem açıklaması…

Yapılan açıklamada, Muğla'da meydana gelen depremin şiddetinin 6,6 olduğu bildirildi. Depremin ardından 30-40 cm tsunami dalgasının ölçüldüğü belirtildi.

Yapılan açıklamadan satır başları şöyle:

Kıyıya 10 km. uzaklıkta olup Bodrum'da geniş bir alanda çok şiddetli bir şekilde hissedildi. Hemen güneybatıdaki İstanköy adasında can kaybına ve ciddi anlamda hasara yol açtı. Biz de şükür ki herhangi bir can kaybı yok, 80 yaralımız var.

Gökova körfezinin batısında çok aktif sismik bir hareket var. 160 civarı şu ana kadar artçı sarsıntı kaydettik. Bunların en büyüğü 4.8 olarak hissedildi. Önümüzdeki süreçte her an teyakkuzda olmalarını öneririz.

Tsunami iddiaları gündeme geliyor. Bu bölgelerde olacak tsunamiyle ilgili bizden gidiyor bölgeye. Bu bölgede depremden sonra bir tsunami meydana geldi ama bu Uzakdoğu'da gördüğümüz tsunami değil. Bu tsunami Bodrum limanında olan istasyonumuzda kaydedildi. Liman içerisindeki cihazın konumu gereği çok düşük seviyede kaydedildi bu tsunami. 10 dakikada 100 metreye kadar su içeriye çekildi daha sonra akıntı bir şekilde karaya girdi. Düşey olarak da 30 cm. girdi. Dolayısıyla bu bölgede oluşabilecek tarihi veriler ışığında bu bölgede tsunami olasılığı yüksek oluyor.

#Kandilli
#Son dakika
#Son dakika deprem
#Kandilli Rasathanesi
7 yıl önce