|

Kapatılan üniversiteler hangileri? İşte kapanan üniversiteler listesi

Kapatılan üniversitelerin hangileri olduğunu haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. Darbe girişimi sonrasında devam eden çalışmalar kapsamında bazı vakıf üniversiteleri kapatıldı. OHAL ilanından sonra FETÖ soruşturmasında kapatılan üniversiteler merak ediliyor. Peki kapanan üniversiteler hangileri oldu? İşte bu sorunun yanıtını ve YÖK'ten yapılan detaylı açıklamaları haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
22:02 - 23/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 19:13 - 23/07/2016 Cumartesi
Diğer
Kapatılan üniversiteler

i merak edenler buradan tüm detaylara ulaşabilirler. 15 Temmuz tarihinde yaşanan darbe girişimi sonrasında soruşturmalar, tutuklama ve kurumların kapatılması işlemleri devam ediyor. FETÖ soruşturmasında kapatılan üniversitelerin listesini ve son gelişmeleri haberimizden görebilirsiniz.



Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası birçok kamu kurum ve kuruluşunda yürütülen çalışmalar kapsamında bugüne kadar 45 bin 484 kamu çalışanı görevden uzaklaştırıldı.



Aralarında Başbakanlık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) , Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumunun (TAPDK) da aralarında bulunduğu birçok kamu kurum ve kuruluşunda görevden uzaklaştırma işlemi gerçekleştirildi.



Darbe girişimine ilişkin soruşturmalar kapsamında dün 954 kişi görevinden uzaklaştırılırken, 15 Temmuz akşamından bugüne kadar açığa alınan kamu görevlilerinin sayısı 45 bin 484 oldu.



Silahlı terör örgütü FETÖ soruşturmasından dolayı kapatılan üniversiteler:


1- Altın Koza (İpek) Üniversitesi (Ankara)


2- Bursa Orhangazi Üniversitesi (Bursa)


3- Canik Başarı Üniversitesi (Samsun)


4- Selahattin Eyyubi Üniversitesi (Diyarbakır)


5- Fatih Üniversitesi (İstanbul)


6- Melikşah Üniversitesi (Kayseri)


7- Mevlana Üniversitesi (Konya)


8- Şifa Üniversitesi (İzmir)


9- Turgut Özal Üniversitesi (Ankara)


10- Zirve Üniversitesi (Gaziantep)


11- Kanuni Üniversitesi (Adana)


12- İzmir Üniversitesi (İzmir)


13- Murat Hüdavendigar Üniversitesi (İstanbul)


14- Gediz Üniversitesi (İzmir)


15- Süleyman Şah Üniversitesi (İstanbul)



NOT:

Bu üniversitedeki öğrenciler YÖK tarafından başka özel ya da devlet üniversitelerine yerleştirilecek.



YÖK'ten kapatılan üniversitelerin öğrencileri için çalışma


Yükseköğretim Kurulundan (YÖK), Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan yükseköğretim kurumlarında kayıtlı öğrencilerin mağdur olmaması gerekli çalışmaların başlatıldığı ve en kısa sürede kamuoyu ile paylaşılacağı bildirildi.



YÖK'ün internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, bugün, 29779 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 667 Karar Sayılı "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname"nin 2'nci maddesi ile kararnamedeki listede yer alan vakıf yükseköğretim kurumlarının kapatıldığı belirtildi.



Açıklamada, söz konusu kararnamenin 2'nci maddesinin 4'üncü fıkrasında, "Kapatılan yükseköğretim kurumlarında kayıtlı öğrenciler, Yükseköğretim Kurulu tarafından devlet üniversitelerine veya vakıf üniversitelerine yerleştirilir. Bu şekilde yerleştirilen öğrenciler, mezun oluncaya kadar vakıf yükseköğretim kurumlarına ödemeleri gereken ücretleri ilgili üniversiteye ödemeye devam ederler" ifadelerinin yer aldığı bildirildi.



"Fıkranın uygulanması ile ilgili olarak usul ve esasları belirlemeye, uygulamayı yönlendirmeye, her türlü tedbiri almaya ve ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye Yükseköğretim Kurulu görevli ve yetkilidir" hükmü uyarınca da öğrencilerin mağdur olmaması için YÖK tarafından gerekli çalışmaların başlatıldığı ve en kısa sürede kamuoyu ile paylaşılacağı duyuruldu.



667 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ekli (IV) sayılı listesindeki vakıf yükseköğretim kurumları şöyle:



"Altın Koza (İpek) Üniversitesi (Ankara), Bursa Orhangazi Üniversitesi (Bursa), Canik Başarı Üniversitesi (Samsun), Selahattin Eyyubi Üniversitesi (Diyarbakır), Fatih Üniversitesi (İstanbul), Melikşah Üniversitesi (Kayseri), Mevlana Üniversitesi (Konya), Şifa Üniversitesi (İzmir), Turgut Özal Üniversitesi (Ankara), Zirve Üniversitesi (Gaziantep), Kanuni Üniversitesi (Adana), İzmir Üniversitesi (İzmir), Murat Hüdavendigar Üniversitesi (İstanbul), Gediz Üniversitesi (İzmir), Süleyman Şah Üniversitesi (İstanbul)."



İzmir'de 3 üniversite ile 41 özel okul kapatıldı


İzmir'de, darbe girişimi ardından ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında alınan önlemlere yönelik çıkartılan ve Resmi Gazete'de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile, 3 üniversite, 41 özel okul, 62 dernek, 8 vakıf ve 2 sağlık kuruluşu hakkında kapatma kararı verildi.



Darbe girişimi ardından ilan edilen OHAL kapsamında alınan tedbirlerle ilgili Resmi Gazete'de bugün yayımlanan kanun hükmündeki kararname ile ülke genelinde, 35 sağlık kuruluşu, 934 okul, 109 öğrenci yurdu, 104 vakıf, bin 125 dernek, 15 üniversite ve 19 sendika kapatıldı. Aynı kararname ile İzmir'de ise 3 üniversite, 41 özel okul, 62 dernek, 8 vakıf ve 2 sağlık kuruluşu hakkında kapatma kararı verildi. İzmir'de faaliyet gösteren, Gediz Üniversitesi, İzmir Üniversitesi ve Şifa Üniversitesi kapatıldı. Üniversitelere konuyla ilgili, yetkililer bilgi verdi. İzmir Üniversitesi önünde bir grup öğrenci ve üniversite çalışanı, gelişmeler hakkında bilgi almak için bekledi. İzmir'de kapatılan vakıflar şöyle:


Akyaka Orta ve Yüksek Eğitim Vakfı, Akyazılı Orta ve Yüksek Eğitim Vakfı, Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı, Milli Kültür ve Ahlaka Hizmit Vakfı, Raif Cilasun Eğitim ve Kültür Vakfı, Sipahi Eğitim Sağlık ve Spor Vakfı, Türkiye Öğretmenler Vakfı, Türkiye Tabibler Vakfı.İzmir'deki Şifa Üniversitesi Bornova Diyaliz Merkezi ve Bornova Sağlık Uygulama Araştırma Merkezi de kapatılan sağlık kuruluşları arasında yer aldı.


ÖZEL OKULLARIN LİSTESİ

Kararname kapsamında İzmir'de faaliyet gösteren ve kapatılmasına karar verilen özel okullar ise şöyle: "Özel Yamanlar Anadolu Lisesi, Özel Yamanlar Fen Lisesi, Özel Yamanlar İlkokulu, Özel Yamanlar Işık İlkokulu, Özel Yamanlar Malhun Hatun Fen Lisesi, Özel Yamanlar Özyurt İlkokulu, Özel Yamanlar Zübeyde Hanım İlkokulu, Özel Yamanlar Bedri Şaşal Anadolu Lisesi, Özel Pembe Mavi Kelebekler Anaokulu, Özel Yamanlar Malhun Hatun Anadolu Lisesi, Özel Yamanlar Mustafa Şık İlkokulu, Özel Yamanlar Karşıyaka İlkokulu, Özel Yamanlar Bedri Şaşal Anadolu Öğretmen Lisesi, Özel Yamanlar Malhun Hatun Anadolu Öğretmen Lisesi, Özel Yamanlar Bedri Şaşal Fen Lisesi, Özel Güzelbahçe Yamanlar Anadolu Lisesi, Özel Yamanlar Özyurt Ortaokulu, Özel Yamanlar Zübeyde Hanım Ortaokulu, Özel Yamanlar Işık Ortaokulu, Özel Yamanlar Ortaokulu, Özel Yamanlar Mustafa Şık Ortaokulu, Özel Bornova Yamanlar Yumurcak Dünyası Anaokulu, Özel Gaziemir Yamanlar İlkokulu, Özel Gaziemir Yamanlar Ortaokulu, Özel Karşıyaka Yamanlar Ortaokulu, Özel Karşıyaka Yamanlar Yumurcak Dünyası Anaokulu, Özel Şirinyer Yamanlar Yumurcak Dünyası Anaokulu, Özel Yamanlar Yumurcak Dünyası Anaokulu, Özel Yamanlar Şifa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Özel Yamanlar Buca İlkokulu, Özel Gülbahar Anaokulu, Özel Yumurcak Dünyası Anaokulu, Özel Konak Mavikent Temel Lisesi, Özel Kordon Temel Lisesi, Özel Ödemiş Çakırağa Temel Lisesi, Özel Karşıyaka Sahil Temel Lisesi, Özel Hatay Güzelbahçe Temel Lisesi, Özel Buca Bilgi Kuşağı Temel Lisesi, Özel Gaziemir Ataşehir Temel Lisesi, Özel Seferihisar Çözüm Temel Lisesi, Özel İzmir Tac Temel Lisesi."










#YÖK
#Kapatılan üniversiteler
#Kapanan okullar
#Darbe girişimi
#FETÖ
8 yıl önce