|

Kar ne zaman yağacak? Kar yağışı bekleniyor!

Kar ne zaman yağacak? sorusunun yanıtı haberimizde. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminlerine göre bazı illerimizde beklenen kar yağışı nedeniyle uyarılar yapıldı. İstanbul, Ankara, Antalya ve İzmir ve Bursa gibi illerde kar ne zaman yağacak? İşte ayrıntılar...

Yeni Şafak
10:52 - 5/12/2017 Salı
Güncelleme: 11:08 - 5/12/2017 Salı
Diğer
​Kar ne zaman yağacak? sorusunun yanıtı haberimizde.
​Kar ne zaman yağacak? sorusunun yanıtı haberimizde.

Kar ne zaman yağacak? sorusu son günlerde büyük merak konusu. Doğu Anadolu'da bazı illerde kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, Batı kesimlerde henüz ciddi bir kar yağışı görülmedi. Ankara ve Bursa'da beklenen kar yağışına için uzmanlar uyarılarda bulundu.

Doğu Anadolu'da kar yağışı bekleniyor

Doğu Anadolu Bölgesi'nde Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı ve Ardahan'da kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sıcaklığın mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, gece saatlerinde Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı ve Ardahan çevrelerinin aralıklı kar yağışlı olması öngörülüyor.

Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi beklenen bölge genelinde sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor.

DOĞU'DA KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Gece saatlerinden itibaren kar yağışı beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu. Bölgede en düşük hava sıcaklığı Iğdır'da 2, Erzincan'da sıfır, sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 13, Ardahan'da 10, Erzurum ve Ağrı 4, Tunceli'de 1 derece ölçüldü. Günün en yüksek sıcaklığı ise Erzincan'da 10, Iğdır ve Ağrı'da 7, Erzurum'da 5, Ardahan ve Kars'ta 3, Tunceli'de 2 derece olması bekleniyor.


Bolu Dağı'nda yoğun kar yağışı

Anadolu Otoyolu ile D-100 Karayolu'nun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı etkili oluyor. Bolu Dağı'nın D-100 Karayolu ile Anadolu Otoyolu geçişlerinde gece etkili olan sağanak, sabah saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Yağış, özellikle karayolunun Bolu kesiminde Elmalık ve Seymenler mevkisiyle Düzce kesiminde Bakacak, Bıçkıyanı, Kaynaşlı ve Karanlıkdere'de etkili oluyor.

Anadolu Otoyolu'nun 1, 2 ve 3'üncü viyadükleriyle Bolu Dağı Tüneli kesiminde de kar yağışı sürüyor. Karayolları ekipleri bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmasını sürdürürken, trafik ekipleri ise sürücüleri yakın takip ve aşırı hız konusunda uyardı.

Öte yandan, kar yağışı D-655 Düzce-Zonguldak Batı Karadeniz bağlantı yolunun Kabalak, Kurtsuyu ve Tepeköy mevkilerinde de etkisini gösterdi. Düzce ve Bolu kent merkezlerinde ise sağanak etkisini sürdürüyor. Meteoroloji yetkilileri, bölgede kar yağışının iki gün boyunca etkili olmasının beklendiğini bildirdi.


Meteorolojik uyarı

Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman için sis ve pus uyarısında bulunuldu. Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, havanın yarın sabaha kadar Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl'de çok bulutlu ve karla karışık yağmurlu, Adıyaman'da ise çok bulutlu ve yağmurlu geçmesi bekleniyor.

Hava sıcaklıklarında önemli değişiklik beklenmeyen bölgede, rüzgar ise güneyden hafif, yer yer orta kuvvette esecek. Bölgede sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus beklendiğinden olumsuzluklara karşı yetkililer ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara’nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile Erzurum, Kars, Ardahan, Muş, Diyarbakır, Batman ve Mardin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülecek olan yağışların, Marmara’nın güneydoğusu, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Isparta ve Malatya çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Ordu ve Giresun’un iç ve yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının kuzey, iç ve batı bölgelerde hissedilir derecede (6-10 derece) azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeybatı, doğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın kuzeyi, Güney Ege kıyıları, Antalya Körfezi, Doğu Akdeniz kıyıları ile Çeşme çevrelerinde yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu, zamanla karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı 6

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 7

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 14

Bursa: Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu, gece saatlerinde karla karışık yağmurlu 7

Adana: Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 19

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı 18

Samsun: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 13

Trabzon: Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 13

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde kar yağışlı 5

Diyarbakır: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı 12

#Kar ne zaman yağacak
#Kar yağışı
#Hava durumu
#İstanbul hava durumu
#Bursa hava durumu
6 yıl önce