|

Karabük’teki orman yangınlarında son durum

Karabük’de üç ayrı noktada başlayan orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Karabük'teki orman yangınından son dakika gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz.

Yeni Şafak
18:52 - 20/09/2017 Çarşamba
Güncelleme: 18:55 - 20/09/2017 Çarşamba
IHA
Karabük’teki orman yangınlarında son durum
Karabük’teki orman yangınlarında son durum

Son dakika- Karabük’de üç ayrı noktada başlayan orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Karabük Melise köyü mevkiinde ormanlık alanda çıkan yangına, ekipler müdahale etmeye çalışıyor. Bölgeye yangın söndürme helikopteri de müdahale ederken, alevler rüzgarın da etkisiyle yayıldı. Üç ayrı noktada başlayan yangının sebebi tespit edilemezken, yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Karabük'te aynı anda 10 ayrı noktada çıkan orman yangını söndürüldü. Alınan bilgiye göre, Karabük merkeze bağlı Karatepe, Dikmen ve Keltepe bölgelerindeki ormanlık alanlarda 10 ayrı yerde yangın çıktı. Havadan ve karadan yapılan müdahalelerle kısa sürede kontrol altına alınan orman yangınları, büyümeden söndürüldü.

- Ormanlara giriş yasaklandı

Karabük Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, son günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden yüksek hava sıcaklıkları, düşük nem ve kuvvetli rüzgarların ormanlardaki yangın riskini artırdığı belirtildi.

Bu sebeple orman yangınlarının önlenmesi amacıyla 23 Eylül'e kadar ormanlara girişlerin yasaklandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Oman İşletme müdürlüklerinin ilk müdahale araçları ile 11.00-22.00 saatleri arasında devriye gezilecek ve araziye hakim noktalarda gözetleme yapılacaktır. İlk müdahale araçlarının şüpheli araç ve şahısların orman dışarısına çıkarılması için uyarılarda bulunulacaktır. Belirlenen ve izin verilen mesire alanları haricinde ateş ve piknik yapılmasına müsaade edilmeyecektir. Bahçe temizliği ve anız yakılmaması konusunda vatandaşlarımıza cami ve belediye hoparlörleri vasıtasıyla uyarılar yapılacaktır. Köy ve mahalle muhtarları ile köylerde hayvancılık ve tarım işleri ile uğraşan vatandaşlarımıza SMS yolu ile orman yangını konusunda uyarı mesajları gönderilecektir."

#Karabük
#Orman yangını
6 yıl önce
default-profile-img