|

Kiralık Villa Sektörü Baştan Başa Değişecek

Her alanda olduğu gibi, tatil noktasında da insanların anlayışları ve talepleri her geçen yıl değişiyor.

Yeni Şafak ve
20:58 - 2/08/2017 Çarşamba
Güncelleme: 21:07 - 2/08/2017 Çarşamba
Diğer
Tatil
Tatil

Bu yıl ise turizm sektörüne yönelik yapılan araştırmalara göre en çok tercih edilen tatil seçeneği villalar olmakta. Peki, insanların villada tatil seçeneğine bu kadar yöneliyor olmasının sebebi nedir?

Yaptığımız araştırmalara ve sektör odaklı görüşmelere göre en temel neden, villa tatili kavramının artık sadece “lüks” kesime hitap etmediği oluyor. Bu noktada
kiralık villa
sektörüne yeni ve hızlı bir giriş yapan Villacım Emlak LTD. ŞTİ. Sahipleri olan Fatih Tongal ve Ömer Bacak ile ufak bir röportaj yapma fırsatı bularak, sorularımıza cevap aldık.
Fatih Bey Bize Biraz Ortaklığınızdan Bahseder Misiniz?

Ömer bey ile aslında bu girişim yolculuğuna çıkmadan önce uzun bir süre iş birliği içerisindeydik. Kendisi özellikle yurtdışına yönelik ticari bağları oldukça kuvvetli olan birisidir. Benimde yerli pazara yönelik yıllardır süren çalışmalarım var. Fakat ikimizde tanışıyor olmamıza rağmen hep farklı projeler, firmalar üzerinden ilerliyorduk. Doğal olarak yeni fikirlerimizi bir araya gelerek hayata geçirme şansımız olmuyordu. İşte tam bu noktada zaten çalışmalarımıza devam ettiğimiz bir sektör olan villa kiralama alanına beraber girmeyi plânladık.


Peki, Neden Villa Kiralama Sektörü?

İlk soruda da dediğim gibi zaten içerisinde yer aldığımız bir sektördü. Haliyle ilk nedenimiz bu oldu. Fakat asıl bizi heyecanlandıran nokta yapmayı düşündüğümüz yenilikler oluyordu. Yıllardır sadece “aracılık” gözüyle bakılan villaların kiralanması konusunu, yerli ve yabancı pazara daha bütünleşik bir yapıda açmayı planlıyoruz. Pek detaya giremiyorum hak verirsiniz ki. Fakat çalışma hedeflerimiz, misafirlerimizin evlerinden çıktığı andan başlayarak; evlerine tekrar giriş yaptıkları ana kadar geçen kapsamlı bir döngü içerisinde villa kiralama hizmeti sunmak. İnsanlara gerçek anlamda rahat, hiçbir detay ile uğraşmadan tatil yapabilecekleri bir ortamın hazırlıklarını yapıyoruz.

Sizin Tarafınızdan Anladık... Peki, İnsanlar İçin Neden Villa Tatili?

Burada çok farklı bir detay var. İnsanlar gizliliğe önem versin ya da vermesin, artık daha özgür bir alanda tatil yapmak istiyorlar. Eğer havuza girilecekse, sadece ailesi ile girmek istiyor insanlar. Yemek yenilecekse, güzel bir havuz başı kahvaltısı yapmak istiyor insanlar. Bunları otellerde de yapabiliyorsunuz ama sizinle birlikte o havuzda, o yemek alanında yüzlerce kişi oluyor. Havuza belli bir saat aralığında giriyor, çıkış yapıyorsunuz. Villalarda ise durum tamamen farklı. Geçen yaz satın aldığınız bir villanız var gibi gelip, giriş yapıyorsunuz. Dilediğiniz kadar, dilediğiniz saatte villanıza girmek size kalmış. Havuz sadece size özel, ailenizle rahatça eğlenip keyfini çıkarabiliyorsunuz. Doğal olarak insanlar bu özgür tatil ortamını buldukları için villalara yöneliyorlar. Ayrıca eskisi gibi sadece lüks odaklı villalar yok. Ekonomik, daha uygun villaların sayısı da arttığı için insanlar bütçe noktasında da sorun yaşamıyorlar.

Son Olarak İlk Defa Villa Kiralayacaklar İçin Önerileriniz Neler Olur?
Öncelikle villa kiralarken, eski tatil anlayışlarını ve otel mantığını tamamen unutmalarını öneririm. Zira bir otelde aynı oda türünden binlerce olabiliyorken, bir villadan sadece tek bir tane var. Haliyle net karar verilmesi gerekiyor. Örneğin balayı tatili için bir çiftimiz villa kiralayacak ise mutlaka
balayı villaları
diye tabir ettiğimiz, korunaklı havuza sahip olan yani dışarıdan diğer misafirlerin göremediği seçeneklere yönelmeliler. Ya da amacınız doğrudan deniz, gezme, kültür odaklı bir tatil ise merkezi konumdaki villaları tercih etmelisiniz. Ama ailecek, gözlerden uzak bir tatil planlıyorsanız ve özellikle de tesettürlü bir aile yapınız var ise bunu ilgili firmalara sunarak aile, yaşam yapınıza en uygun seçenekleri talep etmelisiniz. Son olarak, kiraladığınız villanın tasarımı ve hedef kitlesi ne olursa olsun mutlaka özel havuza sahip olsun. Asla ortak havuzlu villaları tercih etmeyin. Zira otellerden bir farkı kalmıyor o zaman.
Başta
ekibi olmak üzere hem Fatih beye hem de Ömer beye çok teşekkür ediyorum cevapları için. Gelecek yıl içinde mevcut planlarınızı haya geçirmeniz durumunda tekrar görüşmek için şimdiden sözümü alıyorum o halde sizden.

#turizm
#tatil
#villa
7 yıl önce