|

Kırklareli'nde yarın (11 Ocak) okullar tatil mi? Kırklareli Valilik açıklaması

Kırklareli'nde yarın (11 Ocak Çarşamba) okullar tatil mi? Kırklareli Valiliğinden yapılan son dakika açıklamalarını haberimizden görebilirsiniz. Kar yağışının etkili olduğu Kırklareli'nde öğrenciler yarın da okulların tatil edilip edilmediğini merak ediyor. İşte resmi açıklamalar.

Yeni Şafak
17:36 - 10/01/2017 Salı
Güncelleme: 17:43 - 10/01/2017 Salı
Diğer

Kırklareli'nde, olumsuz hava şartları nedeniyle il genelindeki okullarda eğitime 1 gün daha ara verildi.



Kırklareli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle il genelindeki Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel okulların yarın da tatil edildiği belirtildi.



Açıklamada kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı bildirildi.



Valilik kararıyla dün ve bugün de okullar tatil edilmişti.



- Yüksek kesimlerde tipi var


Kent merkezi ile Vize, Demirköy ve Kofçaz ilçelerinde yoğun olarak yağan kar yüksek kesimlerde tipi şeklinde yağıyor.



Bu ilçelere bağlı 94 köy yolu ulaşıma kapandı. Ekipler, hem yolların trafiğe açılması hem de diğer yolların kapanmaması için yoğun çaba gösteriyor.



Ekipler, Bulgaristan'a açılan Dereköy Sınır Kapısında olumsuzluk yaşanmaması için bölgedeki çalışmalarını yoğun sürdürüyor.



Hava sıcaklığının sıfırın altında 5 derece ölçüldüğü kentte, kar yağışının gece saatlerine kadar yoğun olarak devam edeceği bildirildi.



Kar etkisini sürdürüyor


Kırklareli'nde kar yağışı yüksek kesimlerde etkili oluyor. Kar yağışı ve tipi nedeniyle bazı yollar ulaşıma kapandı, bazı ilçelerden İstanbul'a ulaşımda güçlük yaşanıyor.



Sabah saatlerinde etkisini arttıran yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 66 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.



Kar kalınlığı, Demirköy ilçesinin Mahyatepe mevkisinde 1,5 metreyi aştı, Kofçaz ve Vize ilçesinde 20, Pınarhisar'da 15, Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı yolunda 25 santimetre ölçüldü.



Kar yağışı ve tipi nedeniyle Kofçaz-Kırklareli, Vize-İstanbul karayolları ulaşıma kapandı, Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı yolunda ulaşım güçlükle sağlanıyor.



Demirköy, Kofçaz, Vize ve Dereköy Sınır Kapısı yollarında bir çok araç yolda kaldı.



İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki gün önce ulaşıma kapanan 105 köy yolunu dün açtıklarını ancak bugün etkili olan kar yağışı nedeniyle 66 köy yolunun yeniden kapandığını söyledi.



Yoğun kar ve tipi nedeniyle çalışmalarını güçlükle sürdürdüğünü belirten Eser, yüksek kesimlerde kar kalınlığının 1,5 metreyi geçtiğini aktardı.



Kırklareli Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri ise Demirköy ilçesinde zincirsiz araçların trafikte ilerlemesine izin vermiyor.



Kırklareli'nde karla mücadele çalışmaları

Kırklareli Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, il genelinde meydana gelen yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları sonrası köy yolları açma çalışmalarını sürdürüyor.


İl genelinde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle ulaşıma kapanan Kırklareli merkez ve ilçelerine bağlı köy yolları, İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları neticesinde ulaşıma açıldı.


Çalışmalar hakkında bilgi veren Kırklareli Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, “İlimiz genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle sabahın erken saatlerinde greyderlerimizle, kar makineleri ve tuz sericili kamyonlarımızla özellikle kar yağışının yoğun olduğu Demirköy, Vize, Kofçaz ve merkez ilçe Dereköy hattında çalışmalar başlatılarak aralıksız devam etmektedir. Vatandaşlarımıza inşallah köy yollarımızda ulaşım sorunu yaşatmayacağız” dedi.



#Kırklareli'nde okullar tatil mi
#Kırklareli
#Okullar yarın tatil mi
#Kar tatili
#Kırklareli Valiliği
7 yıl önce