|

En büyük Arapça Kitap Fuarı başlıyor

Türkiye’de yapılması planlanan “1. İstanbul Arapça Kitap Fuarı” en geniş kapsamlı fuar olma özelliğine sahip. Gulf Turk Fuar Hizmetleri tarafından organize edilen etkinliğe 15 ülkeden 200’ü aşkın Arapça yayın evi katılacak. Arapça Kitap Fuarı, 18 Temmuz’da İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açacak.

Yeni Şafak
04:00 - 13/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 19:59 - 12/07/2016 Salı
Yeni Şafak
-SERPİL KURUM


Son yıllarda ülkemizde Arapça diline artan rağbet, küçük çapta birkaç etkinliği de beraberinde getirmişti. Siyasi yakınlaşmalar, turizm ve göç sonucu Arap ülkeleriyle artan etkileşim meyvelerini vermeye başladı. Gulf Turk Fuar Hizmetleri'nin öncülüğünde 15 farklı Arap ülkesinden 200'den fazla yayıncının katılacağı “1. İstanbul Arapça Kitap Fuarı” 18 Temmuz'da İstanbul Fuar Merkezi'nde açılacak.



Türkiye'de gerçekleşecek olan en büyük çaplı Arapça kitap fuarı olması beklenen organizasyon, fuar sorumlusu Mustafa el Habbab tarafından geçtiğimiz günlerde tanıtıldı. Habbab, şunları söyledi: “Türk ve Arap toplumları arasındaki etkileşimin güçlenmesi amacıyla bu yola çıktık. Türkiye şu anda bütün dünya milletleri arasında önemli bir yerde duruyor.”



YERLİ VE YABANCI KONUŞMACILAR

Her yaştan okurun ilgisini çekecek kitapların yanı sıra çeşitli imza ve söyleşi etkinlikleri de gerçekleştirilecek. Suudi Arabistan, Mısır, Filistin ve Suriye gibi ülkelerden 30 yazar ve fikir adamı farklı alanlarda ziyaretçilerle bir araya gelecek. Goerge Sabra, Selman El Avde, Eymen Nur, Nihad Avad, Emrullah İşler, Yasin Aktay bu konuklardan bazıları. Söyleşilerde çoğunlukla kültürel ve siyasi meseleler ele alınacak. Bunun yanında fikir akımları, Türkiye ile Arap ülkeleri arasındaki ilişkiler, Suriye'deki savaş ve Mısır'daki demokrasi çabası gibi konular da listede.


#Arapça Kitap Fuarı
#Kitap
8 yıl önce