|

Mutlu çocuk mutlu gelecek

Geleceğimizi, mutlu ve başarılı çocukların inşa edeceğini hepimiz biliyoruz. Peki, mutlu ve başarılı bir nesil için neler yapıyoruz? Mustafa Uslu, anne- babalara rehber olacak üç kitaplık bir çocuk eğitimi setiyle bu soruya yanıt veriyor.

Harun Karaburç
00:00 - 21/10/2014 Salı
Güncelleme: 18:44 - 21/10/2014 Salı
Yeni Şafak
Mutlu çocuk mutlu gelecek
Mutlu çocuk mutlu gelecek

Her anne- babanın hayalinde sağlıklı, başarılı ve mutlu bir evlat vardır. O evladı yetiştirmek için de elinden gelen her şeyi yapmaya her an hazırdırlar. Bunun için kitaplara, doktorlara, aile büyüklerine başvururlar. Doğumdan itibaren okul dönemine kadar çocuk, her türlü eğitimi ailesinden, anne- babasından alıyor. İyi aile olmak isteyenlere referans olacak muhteşem bir kitap Erkam Yayınları''ndan çıktı. Mustafa Uslu''nun hazırladığı kitap üçlü set halinde satışa sunuluyor. ''Mutlu ve Başarılı Çocuk Yetiştirmek İçin Anne- Baba Rehberi'' üst başlığıyla sunulan kitapta, ''Çocuk Gelişimi ve Eğitimi'', ''Çocuk, Aile ve Okul'' ve ''Çocuk ve Hayat'' konuları ayrı ayrı ele alınıyor. Eskilerin bir tabiriyle ''evlat yetiştirmek'' her devirde zor. Ancak bu yüzyıl şartları, duyarlı aileleri biraz daha zorluyor. Çocuğunuzun gelişimiyle ilgili bütün soruların imdadına Uslu, yetişiyor ve mutlu çocuğun, mutlu bir geleceği inşa edeceğine işaret ediyor.

ÇAĞIN OYUNCAKLARI

''İçinde yaşadığı toplumun inanç ve ahlaki değerlerinden, gelenek ve göreneklerinden haberdar olana anne- babalar; bilgili, ilkeli, kararlı, tutarlı, her yönüyle çocuğunu tanıyabilen anne- babalar, mutlu ve başarılı çocuklar yetiştirebilirler.'' diyen uslu birinci kitabı, ''Çocuk Gelişimi ve Eğitimi''nde çocuğun fiziksel gelişiminden psikolojik sorunlarına, cinsiyet eğitiminden doktor korkusuna kadar karşılaşabileceğiniz her türlü soruna parmak basıyor.

Çocuk yetiştirmeyi sanata benzeten Uslu, ''Anne- babalar ise bu sanatı icra eden birer sanatkardır. Bu muhteşem sanatın ve sanatkarlığın bilincinde olan anne- babalar, çocuklarını yetiştirmek ve geleceğe hazırlamak adına tam bir sorumluluk bilinciyle hareket ederler. Çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmek için gerekli kazanımları elde etmek gayesiyle öncelikle kendilerini yetiştirmeye gayret ederler.'' diyor. Burası çok önemli. Çünkü çocuğun soracağı sorulara önceden hazırlanmış olmak gerekir. Ne zaman, neyi merak edeceğini bilemezsiniz. Geçiştirici cevaplar onun merakını bir süreliğine giderecek belki ama aslında yanlış cevap vermiş olacaksınız. Anne- babalar, çocuğun doğumundan itibaren mutlu ve başarılı çocuk yetiştirmek için nelere dikkat etmeliler sorusuna karşılık olabilecek konuları ele alan çalışmanın son kitabı, ''Çocuk ve Hayat''ta çocukları hayata hazırlama konusunda ve hayatta karşılaşılabilecek bazı sorunların çözümü noktasında birtakım ipuçları veriliyor. Meslek seçimi, alkol, sigara, uyuşturucu, internet gibi bağımlılıklar, ergenlik gibi konular hakkında aileleri uyarıcı bilgiler aktarılıyor. Uslu, her anne- babanın başucunda bulundurması gereken bir esere imza atmış.

Kitabın künyesi:

Mutlu ve Başarılı Çocuk Yetiştirmek İçin Anne- Baba Rehberi

Mustafa Uslu

Erkam Yayınları

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, 184 s.

Çocuk, Aile ve

Okul, 191 s.

Çocuk ve Hayat, 144 s.

9 yıl önce