|

Suriyeli kadınların 'Haykırış'ı kitaplaştı

Suriyeli kadınların yaşadıklarını kendi dillerinden anlatan ilk yapım olan Haykırış belgeselinin yönetmeni Tülay Gökçimen, belgesele sığmayan izlenimlerini bir kitapta topladı. Pınar Yayınları etiketiyle çıkan kitap, savaşın tüm zorluklarını omuzlayan Suriyeli kadınların hayat hikayelerini kendi anlatımlarıyla aktararak bu büyük zulme şahitlik ediyor.

Yeni Şafak
16:13 - 22/06/2015 Pazartesi
Güncelleme: 13:29 - 22/06/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Haykırış, Suriye Zindanlarında 24 Saat, Savaşın Çocukları isimli Suriye konulu belgeselleriyle dikkat çeken yönetmen Tülay Gökçimen, ilk kitap çalışmasını yayınladı. Haykırış belgeselinin çekimi sırasında belgesele sığmayanların, kamera önünde konuşmakta zorlandığı için yazılı açıklama yapanların ve belgeselde konuşmacı olarak yer alan Hama katliamının şahitlerinden Suriyeli aktivist İman Bedir'in hayat hikayesinin yer aldığı kitap, yine Haykırış ismi ile Pınar Yayınlarından okuyucu ile buluştu.


Kitabın ön sözünde, "Bu kitaptaki insan hikayeleri ile, tek gayeleri inançlarını daha özgür bir ülkede yaşayabilmek olan bu insanların verdikleri mücadeleye, neler yaşadıklarına ve uzaktan izlediğimiz mültecilerin hissiyatına ortak olacaksınız" açıklamasında bulunan Tülay Gökçimen'in Haykırış isimli kitabı, Ramazan ayı boyunca sürecek kitap fuarlarında da yerini almış durumda.



#Tülay Gökçimen
#Haykırış
#Kitap
9 yıl önce