|

Kocaeli haber-Döner bıçağıyla kuyumcuyu soymaya kalkıştı

Kocaeli'de elinde döner bıçağı olan bir şahıs kuyumcuya girerek soygun girişiminde bulundu.

Yeni Şafak
23:13 - 26/09/2016 Pazartesi
Güncelleme: 20:28 - 26/09/2016 Pazartesi
IHA

Kocaeli'de elinde döner bıçağı olan bir şahıs kuyumcuya girerek soygun girişiminde bulundu.



Olay, Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde meydana geldi. İddialara göre henüz kimliği öğrenilemeyen bir şahıs, saat 17.00 sularında Kandıra ilçe merkezinde bulunan bir kuyumcunun önüne gelerek dükkanı incelemeye başladı. Şüpheli hareketleri nedeniyle çalışanlar tarafından fark edilen şahıs, 17.30 sıralarında elindeki döner bıçağıyla içeriye girerek iş yeri sahibine ve çalışanlara dükkânı terk etmelerini söyledi. Dükkandan çıkmayı reddeden çalışanlar ise alarm düğmesine basarak polise haber verdi.



Polis etkisiz hale getirdi


Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri iş yeri sahibini ve çalışanları güvenli bir şekilde dışarı çıkardı. Daha sonra döner bıçaklı saldırgan polis ekipleri tarafından teslim olması yönünde ikaz edildi. Yaklaşık 15 dakika süren ikna çabası sonuç vermeyince polis ekipleri kuyumcuya girerek zanlıyı etkisiz hale getirdi. Arbede sırasında bacağından yaralanan zanlı ambulans ile Kandıra M. Kazım Dinç Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.



Başkan Doğan, Kocaeli Kuyumcular Derneği'ni ağırladı


Kocaeli Kuyumcular Derneği Başkanı Nuri Koç ve yönetim kurulu üyeleri, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ı ziyaret etti.


İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kocaeli Kuyumcular Derneği Başkanı Nuri Koç ve yönetim kurulu üyelerini makamında ağırladı. Ziyarette konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “Bu projemizi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. İzmit turizm şehri olmayı fazlasıyla hak ediyor. Bu konuda her türlü birikime de sahip. Yıllarca sanayi kimliği ile anılan şehrimizin turizm şehri olacağına gönülden inanıyorum. Bu hedefte 7.5 yıldan beri yoğun bir çalışma içindeyiz. Onlarca tarihi eser restore edildi, halen restorasyonlar devam ediyor. Bu şehirde, tarihi hamam üzerine apartman dikilen bir dönem var, bizde bunun tam tersine tarihi değerlere dört elle sarılıp onları kurtarmaya çalışıyoruz. O dönemlerden bu döneme gelmek hiç de kolay olmuyor. Ama biz hedefimizde kararlıyız ve er geç İzmit turizm şehri olacaktır” şeklinde konuştu.


#Kocaeli
#Kuyumcu soygunu
#Döner bıçağı
8 yıl önce