|

Komiser yardımcılarının mezuniyet heyecanı-Ankara haber

Emniyet Genel Müdürlüğünün amir ihtiyacını karşılamak üzere emniyet kadrosundan alınarak Polis Amirleri Eğitimi Merkezinde eğitim verilen 99'u kadın 976 komiser yardımcısı mezun oldu.

Yeni Şafak
20:20 - 20/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 20:08 - 24/03/2017 Cuma
AA
Komiser yardımcılarının mezuniyet heyecanı
Komiser yardımcılarının mezuniyet heyecanı

Emniyet Genel Müdürlüğünün amir ihtiyacını karşılamak üzere emniyet kadrosundan alınarak Polis Amirleri Eğitimi Merkezinde eğitim verilen 99'u kadın 976 komiser yardımcısı mezun oldu. Komiser yardımcılarının mezun olması dolayısıyla Polis Akademisinin Gölbaşı yerleşkesinde tören düzenlendi. Törene Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Polis Akademisi Başkanı Pof. Dr. Yılmaz Çolak ve akademik kadronun yanı sıra, emniyet genel müdür yardımcıları ile bazı daire başkanları ve mezunların aileleri katıldı. Emniyet Genel Müdürü Altınok, törende yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bekası ve geleceği için çok büyük bir mücadele verildiğini, Ortadoğu'da yeni bir sınır çizmeye çalışanlar ile terör örgütleri PKK ve DEAŞ'la uğraştıklarını belirtti.



FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimini anımsatan Altınok, şu değerlendirmeleri yaptı: "Her şeyden daha acı olan içimizde yetiştirdiğimiz, zamanında ekmeğimizi paylaştığımız, içimizde barınan, farklı kutsal değerleri perde edip bizi içten vurmaya kalkan hainlerle uğraşıyoruz. Bizim terörle mücadelede dahi 'Masum vatandaşlarımızın canı yanar' diye kullanmadığımız kobra helikopterlerle masum, hiçbir günahı olmayan sabi sübyanı bombalayan hain bir teşkilatla uğraşıyoruz. Hain bir yapıyla uğraşıyoruz. TBMM'ye, milletinin iradesinin tecelli ettiği yüce Meclise bu milletin vergileriyle alınmış olan F-16'larla bomba atan hainlerle uğraşıyoruz. PKK'yla uğraşmak bir şey değil, çıkıyoruz silahımızla mücadele ediyoruz, yüreğimizle ediyoruz, yeri geliyor bu kahraman teşkilat şehitler veriyor."



Terör örgütlerine karşı her türlü mücadelenin verildiğine işaret eden Altınok, "Ne acıdır ki içimizde farklı kisveleri kullanarak devletin kılcal damarlarına kadar sızmış, teşkilatımızın içine de devletin başka birimlerine de sızmış bu hainlerle uğraşmak bizi çok meşgul ediyor, bir sürü işimiz varken. 15 Temmuz'da bu miletin helal paralarıyla ödenmiş olan F-16 ve kobra ile bizim Özel Harekatta çalışan 53 kardeşimize bomba attılar. Havacılık'ta çalışan 8 kardeşimizi şehit verdik."



Altınok, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir hukuk devleti olduğunu hatırlatarak, milletin iradesiyle seçilmiş meşru hükümetin dışında hiçbir yerden emir almayacaklarının altını çizdi. Emniyet Teşkilatının içerisine dışarıdan hiçbir yapının sızmaya çalışmasına müsaade edilmeyeceğini vurgulayan Altınok, bu milletin emniyet teşkilatı olarak, milletin ve milli iradenin dışında hiç kimseyi tanımayacaklarını söyledi. Eğitimi dereceyle tamamlayan komiser yardımcılarına diplomalarının verilmesinin ardından mezunlar aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.





#Gölbaşı Polis Akademisi
#Komiser yardımcılarının mezuniyet heyecanı
#Komiser yardımcıları
#mezun
7 yıl önce