|

Konuşacak ne kaldı

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Joseph L. Votel, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’la görüşmek üzere bugün Ankara’ya geliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/12/2017 Çarşamba
Güncelleme: 09:37 - 13/12/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
​​ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Joseph L. Votel
​​ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Joseph L. Votel

15 Temmuz darbe girişiminin bastırılmasıyla birlikte tutuklanan FETÖ’cü teröristlere sahip çıkarak “Muhataplarımız gözaltında. İkili ilişkiler adına endişeliyiz” diyen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan şamar yiyen Votel, ABD destekli darbe girişiminin ardından ilk kez Türkiye’de olacak. ABD’nin Ortadoğu’daki tüm operasyonlarını yöneten Votel, 15 Temmuz darbecilerini desteklemesi bir yana, son 7 ayı yoğun olmak üzere Suriye kuzeyinde PKK/PYD’yi yıllardır teçhiz eden isimlerin başında geliyor. Terör örgütüne 4 bin TIR dolusu silah-cephane sevk edilmesinin baş aktörü durumundaki Votel, PKK’ya “Akdeniz’e ineceksiniz” sözü de vermişti.

TERÖRİSTİN HAMİSİ

Türkiye’ye karşı kukla terör örgütlerini kullanarak güney sınır hattını adeta bomba tarlasına çeviren General Votel, bugün beraberinde ABD Avrupa Kuvvetler Komutanı Orgeneral Curtis M. Scaparrotti’yle birlikte Orgeneral Hulusi Akar’ı ziyaret edecek. Görüşmenin, Rusya’nın Suriye’deki askerlerini çekme hamlesinden hemen sonra gerçekleşmesi dikkat çekiyor. ABD askerleri ve Pentagon tarafından desteklenen terör örgütlerinin karıştığı bütün suçlarda dahli bulunan Votel’in ‘Suriye kuzeyindeki icraatları’, bir süre önce Türkiye’ye sığınan PKK/PYD sözcüsü Talal Silo’nun itiraflarıyla da gündeme gelmişti.

ANKARA’YA NİYE GELDİ?

Silo, Votel’in Suriye PKK’sının genel sorumlusu Şahin Cilo ile yaptığı toplantıda kendisinin de bulunduğunu, ABD’li generalin teröristlere ‘Akdeniz’ sözü verdiğini dile getirmişti. Silo ayrıca, Suriye kuzeyindeki 13 farklı ABD üssündeki tüm silahların Votel’in emriyle depolandığını belirtmiş, ABD yönetimi ile terör örgütü arasındaki ittifaka dikkat çekmişti. Votel’in komutanlığını yaptığı CENTCOM’un, DEAŞ’tan boşalan alanlara PKK’yı yerleştirmeye de öncülük ettiği biliniyor. Suriye’den DEAŞ’ı temizleme hamlesiyle bölgede varlığını sürdüren ABD’nin, bu ikiyüzlü politika ile Ankara’dan ne talep edeceği merak konusu. CENTCOM Sözcüsü Albay John Thomas, Ankara’daki görüşmenin detaylarını güvenlik nedeniyle paylaşmayacağını söyledi.

#ABD
#YPG
#Joseph Votel
6 yıl önce