|

Konut Satışları Artacak Mı?

Konut piyasası hareketli günler geçiriyor. Emlak Konut’un öncülük ettiği kampanya ile birlikte canlılık kazanan konut piyasasına bankalarda destek veriyor. Emlak Konut’un düzenlemiş olduğu bu kampanya ile beraber bankalar yavaş yavaş konut kredilerindeki faiz oranını yüzde 1’in altına indirmeye başladı. Tabii bu da en çok konut sahibi olmak isteyen insanlara yarıyor. Faiz oranlarının 1’in altına düşmesi ile birlikte konut satış oranlarının büyük ölçüde artması bekleniyor.

Yeni Şafak
09:04 - 24/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 11:56 - 24/08/2016 Çarşamba
Diğer

Konut Almak Daha Kolay Artık



İnsanların konut almakta ne kadar zorlandığı ortada. Buna karşı bir yapılanma içine giren Emlak Konut, bankaları da arkasına alarak insanlara karşı büyük bir fırsat kampanyası başlattı. Böylelikle konut almak daha kolay bir hale gelecek. İnsanlar konut sahibi olurken ilk olarak bankalara akın ediyor. Çünkü artan konut ve arsa fiyatları krediyi mecbur kılıyor. Bundan dolayı da insanlar bankadan konut kredisi çekerek ev sahibi oluyor. Ama konut kredisi çekmekle bitmiyor iş. Çünkü konut kredilerinin yüksek oranlardaki faizi insanları geniş çaplı ve yoran bir strese sokuyor. Kredileri ödemekte oldukça zor bir hale geliyor.



Bu noktada taşın altına elini koyan bankacılık sektörü konut kredisi alanında yaptığı faiz oran düzenlemelerinden dolayı hareketli günler yaşayacak gibi görünüyor. Faiz oranlarının 1'in altına kadar düştüğünü öğrenen insanlar için olumlu bir hava eserken konut alımlarının da kolaylaşacağı gelen bilgiler arasında yer alıyor. yapılan analizlere göre aylık istatistiki veriler baz alındığı zaman konut kredilerinin faizlerinin düşmesiyle birlikte yüzde 10'luk bir kesimin daha konut alma gücüne erişmesi sonucuna ulaşılıyor. Son haftalarda konut kredilerinin 0,7 olarak ilan edilmiş olduğu kampanyalarda yaklaşık olarak 1 milyar Türk Lirası'nı aşan rakamlar olduğu bildiriliyor.



Güncel Emlak Haberleri



Konut adedi olarak 500'ün üzerinde gelen siparişin olduğu belirtilirken bunların hepsinin kontrata dönüşmediği de ekleniyor. Fakat yine de göz ardı edilmeyecek bir talep söz konusu. Verilen bu siparişlerin de büyük bir çoğunluğu İstanbul projeleri olarak gösteriliyor. Türkiye'de 6 ay itibariyle yaklaşık olarak 620 bin civarında konut satıldı. Bu sayıların daha da artacağı bildiriliyor.

ile alakalı güncel bilgi sahibi olmak isterseniz,

tavsiye edebiliriz.



#konut
#ev
#satış
8 yıl önce