|

Kısıtlamada kimsenin muafiyeti yok: Zaman ve güzergahla sınırlı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, koronavirüs kısıtlamalarında denetimlerin Ramazan boyunca hız kesmeden sürdüğünü söyledi. Soylu, “Sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili kimsenin genel bir muafiyeti yok. Muafiyetler zaman ve güzergahla sınırlı. ‘Ben kamu görevlisiyim, avukatım, çiftçiyim’ deyip tüm şehri gezenlere müsaade etmeyin” dedi.

00:00 - 18/04/2021 Pazar
Güncelleme: 02:22 - 18/04/2021 Pazar
Yeni Şafak
Süleyman Soylu, Ramazan ayı boyunca denetimler konusunda tam saha pres talimatı verdi. Soylu, Salgınıyla Mücadele Değerlendirme Toplantısı’nın ardından İstanbul’daki emniyet müdürleri ve ilçe jandarma komutanlarıyla bir araya geldi.
Süleyman Soylu, Ramazan ayı boyunca denetimler konusunda tam saha pres talimatı verdi. Soylu, Salgınıyla Mücadele Değerlendirme Toplantısı’nın ardından İstanbul’daki emniyet müdürleri ve ilçe jandarma komutanlarıyla bir araya geldi.
Sokağa çıkma muafiyetlerinin kötüye kullanımını önlemek amacıyla, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu hafta sonundan itibaren yeni bir seferberlik başlattıklarını söyledi. İstanbul Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde kaymakamların katılımıyla gerçekleştirilen Kovid-19 Salgınıyla Mücadele Değerlendirme Toplantısı’na katılan Soylu, toplu taşımadaki tehlikeye dikkat çekti:
“Pik saatlerde ulaşım imkanları en üst seviyeye çıkmalı.”

GÜZERGAH SINIRI

  • Sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili kimsenin genel bir muafiyetinin bulunmadığını kaydeden Soylu,
    “Tüm gücümüzle sahada olacağız. Gerekirse tek tek arkadaşlarımız kontrol edecek. Muafiyetler zaman ve güzergahla sınırlı. ‘Ben kamu görevlisiyim, avukatım, çiftçiyim’ deyip gün boyu ‘bakkala-markete gidiyorum’ diye gezen olursa müsaade etmeyin. Bu işi bitirmenin zamanı geldi, çaba sarfetmeliyiz. Bakın Kasım ayında aldığımız tedbirlerle inişi yakaladık. Yine aynı şeyi sağlamakla mükellefiz”
    dedi.

SAHTE TURİSTLER

İkamet sahibi yabancıların pasaport göstererek turistler gibi gezdiği konusuna da değinen Soylu, şunları söyledi:
“Turistik faaliyetler kapsamında kısa süreliğine ülkemizde bulunanlar hariç, ikamet sahibi, pasaportunu gösteriyor. Sen ikamet sahibisin, buradaki yerleşiklerin kurallarına tabi olmakla mükellefsin. Açık söylüyorum, kim pasaportuyla bu işi istismar etmeye kalkarsa ikametini iptal ederim. İnsanlar evde kalacak, siz turist kılığında bunu istismar edeceksiniz! Buna müsaade etmeyeceğiz.”
#​Kısıtlama
#Muafiyet
#Zaman
#Güzergah
#Süleyman Soylu
#Koronavirüs
#Ramazan
3 yıl önce