|

Türkiye’de aşı çalışması çok başarılı

Nobel ödüllü Prof. Aziz Sancar, TEKNOFEST’te TÜBİTAK’ın onur konuğu oldu. Burada aşı çalışmaları yapan bilim insanları ile de bir araya gelen Sancar, “Çok başarılı buldum. Üç yıl içinde harika işler başarmışlar” dedi. Görev yaptığı üniversitenin aşı olmayanları kabul etmediğini vurgulayan Sancar, “Aşı karşıtı olmak mantık dışı” ifadesini kullandı.

00:00 - 27/09/2021 Pazartesi
Güncelleme: 01:28 - 27/09/2021 Pazartesi
Yeni Şafak
Aziz Sancar
Aziz Sancar

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST için Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) onur konuğu olarak Türkiye’ye geldi.

MANTIKLI DEĞİL

  • Sancar, burada ‘TÜBİTAK COVID-19 Türkiye Platformu’ çatısı altında aşı ve ilaç geliştirme çalışmaları yürüten bilim insanları ile de bir araya geldi. ‘Birlikte Geliştirme ve Birlikte Başarma’ başlıklı toplantının ardından konuşan Sancar,
    “Türkiye’de aşı çalışmalarıyla ilgili bilgi aldınız. Aşı çalışmalarının geldiği noktayı nasıl buluyorsunuz?”
    sorusuna şu cevabı verdi:
    “Çok başarılı buldum. Bazılarından haberim vardı ama bu kadar ayrıntılı bilmiyordum. Gerçekten 3 yıl içinde harika işler başarmışlar ve iyi öğrenciler yetiştirmişler, gerçekten çok beğendim.”
    Sancar, aşı karşıtlığı konusunda bir mesajının olup olmadığıyla ilgili soruyu da
    “Ne diyeceğimi bilmiyorum çünkü aşı karşıtı olmak bence mantık dışı bir tutum. Aşı karşıtı olmak; mantıklı bir tutum değil”
    cevabını verdi.

BAŞKALARINI TEHLİKEYE SOKMA HAKKIMIZ YOK

Görev yaptığı üniversitenin aşı olmayanları kabul etmediğini vurgulayan Sancar,
“Türkiye kanunları zorluyor mu bilmiyorum ama kanun zorlamasa bile aşı olmak gerek, yoksa başkasını tehlikeye sokuyorsunuz. Buna hakkınız yok”
dedi.
#TEKNOFEST
#TÜBİTAK
#Aziz Sancar
3 yıl önce