|

KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Alan Bilgisi soruları ne zaman açıklanacak?

KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Alan Bilgisi) soruları ne zaman açıklanacak? Kamudaki A grubu kadrolar için düzenlenen KPSS alan sınavlarının birinci ve ikinci oturumları sona erdi. KPSS sınav soruları hakkındaki açıklamaları ve detaylı bilgileri haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
17:30 - 27/05/2017 السبت
Güncelleme: 17:44 - 27/05/2017 السبت
AA
KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Alan Bilgisi soruları ne zaman açıklanacak?
KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Alan Bilgisi soruları ne zaman açıklanacak?

KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Alan Bİlgisi sınav soruları ne zaman açıklanacak? Sınava giren adaylar birinci ve ikinci oturumların tamamlanmasının ardından soruların ne zaman yayınlanacağını merak ediyor. ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Alan bilgisi sınavları yarın yapılacak alan bilgisi üçüncü oturumu ardından tamamlanacak. KPSS sınavlarının bitmesinin ardından ÖSYM soruların bir kısmını açıklayacak. ÖSYM tarafından KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Alan Bilgisi soruları açıklandığında sayfamızda sizlerle paylaşacağız.

Kamudaki A grubu kadrolar için düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) alan sınavlarının birinci ve ikinci oturumları tamamlandı.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) gerçekleştirilen sınav, 81 ilde ve Lefkoşa'da saat 10.00'da başladı.

Sınavın birinci oturumunda adaylara, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri alanlarından 40'ar soru soruldu ve her bir test için 50'şer dakika süre tanındı.

Saat 14.30'da başlayan ikinci oturumda ise adaylara, hukuk, iktisat ve maliye alanlarından 40'ar soru yöneltildi. Her bir sınav için adaylara 50 dakika süre verildi.

İki oturumda da sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların binalara alınma işlemi tamamlandı.

Yarın yapılacak üçüncü oturumda ise adaylar işletme, muhasebe ve istatistik testlerinden 40'ar soru cevaplandıracak. Saat 10.00'da başlayacak sınavın üçüncü oturumunda adaylara, istatistik için 60 dakika, muhasebe ve işletme için ise 50'şer dakika süre tanınacak.

#alan sınavları
#KPSS
#KPSS Alan sınavları ilk gün oturumları tamamlandı
#KPSS A Grubu ve Öğretmenlik
#Alan bilgisi sınav soruları
#Sınav soruları
#KPSS soruları
٪d سنوات قبل
default-profile-img