|

KPSS başvuruları! 2017 KPSS A grubu öğretmenlik başvuruları

2017 KPSS öğretmenlik başvuruları başladı. Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, İşletme, Muhasebe, Hukuk, İktisat, İstatistik, Maliye, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri gibi bölümler için öğretmenlik alan başvuruları ücret ödemelerinin sona ermesi için sayılı günler kaldı. 2017 KPSS öğretmenlik alan başvuruları tarihleri ve ilgili ayrıntıları haberimizde sizlerle paylaştık. İşte KPSS lisans öğretmenlik başvuruları...

Yeni Şafak
13:58 - 27/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 14:14 - 27/03/2017 Pazartesi
Diğer
2017 KPSS A grubu öğretmenlik başvuruları haberimizde.
2017 KPSS A grubu öğretmenlik başvuruları haberimizde.

KPSS öğretmenlik alan başvuruları bugün başladı. KPSS A grubu öğretmenlik alan lisans başvuruları 31 Mart 2017 gününe kadar devam edecek. Ücret ödemesi için son gün ise 3 Nisan 2017 günüdür. KPSS'de A grubunu oluşturan ilgili bölümler şöyledir: Başbakanlık, Bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarıdır.



ÖSYM tarafından KPSS A grubu öğretmenlik alan bilgisi başvuruları ile ilgili açıklama şöyledir:





KPSS A grubu öğretmenlik başvuru koşulları


Sınava, lisans programlarından mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak, sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecektir. Koşullardan herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, KPSS'ye alınmış olsalar bile bu sınav sonucu ile elde ettikleri hiçbir haktan yararlandırılmazlar.




KPSS A grubu öğretmenlik başvuru
işlemleri


Sınava girmek isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formlarına, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin

internet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Başvurular elektronik ortamda alınacaktır.  ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı (*) ve geçerli eğitim bilgisi bulunan (**) adaylar, başvuru işlemlerini bireysel olarak internet aracılığıyla (

) yapabileceklerdir.



 ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, başvurularını bir başvuru merkezinden yapacaklardır.



* Geçerli Fotoğraf: Son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraf, geçerli fotoğraftır.



* * Geçerli Eğitim Bilgisi: Eğitim bilgileri, Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) veya ÖSYM arşivi kaynaklı olup bu bilgileri geçerli olanlar. Adaylar, başvuru işlemini yaptıktan sonra sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. Sınav ücreti, kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM'nin internet sayfasında e- İŞLEMLER'de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılacaktır. Bankaya giderek ücret yatırmak isteyen adayların banka görevlisine başvuruda bildirdikleri T.C. kimlik numarasını ve sınav ücretini yatıracağını bildirmesi, bankadan aldıkları dekont üzerindeki T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı ve sınav adı/oturum bilgilerini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekir. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden internet bankacılığı aracılığıyla da bankaya ücret yatırabilirler. Sınav ücreti ödeme işlemleri başvuru süresi içinde ve başvuru süresi bittikten sonraki ilk iş gününde, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için mesai saati bitiminde; ÖSYM'nin internet sayfasından “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için saat 23.59'da sona erecektir. Yurt dışından sınava başvuran adaylar sınav ücretini, ÖSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER'de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile TL olarak yatıracaklardır.



DİKKAT:

Sınava başvuru işlemini yaptığı halde sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları tamamlanmamış olacağından başvuru kayıt bilgileri iptal edilecek, bu adayların bina/salon atamaları yapılmayacak ve Sınava Giriş Belgesi düzenlenmeyecektir. Başvuru merkezi aracılığıyla yapılacak başvurular Başvurusunu bir başvuru merkezinden yapacak adayların başvuru yapacakları başvuru merkezine şahsen gitmesi zorunludur. Başvuru merkezleri tarafından adayların başvuruları, resmî iş gününde ve resmî iş saatleri arasında alınacaktır. Başvuru merkezlerinin adresleri, başvuru tarihlerinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yer alacaktır.



2017 KPSS öğretmenlik başvuruları ile ilgili ayrıntıları haberimizde sizlerle paylaştık.










#KPSS
#KPSS başvuruları
#2017 KPSS başvuruları
#KPSS öğretmenlik başvuruları
#KPSS A grubu başvuruları
7 yıl önce