|

KPSS ortaöğretim sonuçları açıklandı mı? ÖSYM aday işlemleri girişi

KPSS ortaöğretim sonuçları açıklandı mı? ÖSYM aday işlemleri girişi yaparak bu sorunun yanıtını öğrenebilirsiniz. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 20 Kasım 2016'da yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim düzeyi sonuçları adaylar tarafından merak ediliyor. İşte detaylı bilgiler.

Yeni Şafak
22:52 - 8/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 23:11 - 8/12/2016 Perşembe
Diğer
KPSS ortaöğretim sonuçları

açıklandı mı? İşte bu sorunun yanıtını haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. ÖSYM tarafından 20 Kasım 2016 tarihinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim düzeyi sonuçları henüz açıklanmadı. ÖSYM aday işlemleri sistemi üzerinden de öğrenilebilecek KPSS sonuçları açıklandığında haberimizde sizlerle paylaşacağız. Yaklaşık 3 buçuk milyon adayın katıldığı KPSS ortaöğretim sınavı sonuçları sınav tarihinden sonra yaklaşık 2 hafta içerisinde açıklanıyor. Buna göre sonuçların bugünlerde açıklanması bekleniyor.



öğrenmek için tıkla (Sonuçlar açıklandığında bu adresten öğrenilebilecek)



ekranı için tıkla



KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları ÖSYM'nin sonuç açıklama sisteminden duyuruluyor. 20 Kasım Pazar günü yapılan KPSS ortaöğretim sınavı sonuçlarının ne zaman açıklanacağı hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor. ÖSYM tarafından sonuçlar ile ilgili duyuru paylaşıldığında haberimizden sizlere aktaracağız. KPSS sonuçlarının sınav tarihinden yaklaşık iki hafta sonra açıklanması bekleniyor.



SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI


Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi" işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu" basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.



SONUÇLARA 10 GÜN İÇİNDE SONUÇLARA İTİRAZ EDİLEBİLECEK


Sınav sonucunun incelenmesini isteyen adaylar, sonuçların ÖSYM tarafından elektronik ortamda açıklandıktan sonra 10 gün içinde (sonuçların açıklandığı tarihten bir gün sonra başlamak üzere) Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak ÖSYM'ye başvurmalıdır. Sınav sorularına ilişkin itirazlar ise sınav tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde (sınav tarihinden bir gün sonra başlamak üzere) aynı şekilde yapılmalıdır. Yapılacak her türlü itiraz, adayın dava açabilme hakkı için geçerli 10 günlük zaman aşımı süresini durdurmaz.



Adayların inceleme masrafları karşılığı, ÖSYM'nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesi gerekli ücreti yatırdıklarını gösteren dekontunu dilekçelerine eklemeleri gerekmektedir. Dilekçe ÖSYM Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı 06800 Bilkent/Ankara adresine ulaştırmalıdır. Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak kaydına giriş tarihi esas alınacaktır. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile üzerinde adayın T.C. Kimlik Numarası, adresi, evrak referans numarası vb. bilgiler yazılı olmayan, imzalanmamış ve ekinde banka dekontu bulunmayan dilekçeler kesinlikle işleme alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.



YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL GERÇEKLEŞECEK?


Adaylar ilk kez yapılacak yerleştirme işlemlerinde herhangi bir ücret ödemezken, aynı sınav sonucu ile yapacakları tüm yerleştirme işlemlerinde ücret ödeyecek.



Yerleştirme işlemleri puan, tercih ve kadro sayılarına göre yapılacak olan adaylar, yerleştirme işlemiyle ilgili esasları tercih kılavuzundan öğrenebilecek. Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması hâlinde de yaşı büyük olana öncelik tanınacak. ÖSYMtarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın ilan edilmiş kadrolara doğrudan atanacak. Ancak, atama için öngörülen koşullara uymayan veya gerekli belgeleri süresi içinde getiremeyen adayların atamaları yapılmayacak.



İNTERNET ERİŞİM ŞİFRESİ BİLGİSİ


Başvuru işlemi sonrası Aday İşlemleri Sistemine ilk kez dâhil olan veya bir başvuru merkezinde sınav başvurusu esnasında internet erişim şifresi talebinde bulunan adaylara ücretsiz olarak geçici şifre verilmektedir. Şifre geri dönüşümsüz ve kriptolu olarak sistemde tutulmaktadır. İlgili adaydan başkasının şifreyi bilmesi, görmesi ve edinmesi mümkün değildir. Bu nedenle şifre kullanılarak yapılan tüm işlemlerin sorumluluğu adaya aittir. Şifre ile adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr ve https://sonuc.osym.gov.tr adreslerini kullanarak sınav başvurusu yapma, tercih bildirme, başvuru ve tercih bilgilerinde değişiklik yapma, sınava giriş belgesi edinme, sınav ve yerleştirme sonuçlarını edinme vb. işlemlerini yapabilirler. Şifre, hem bu sınavın bütün aşamalarında hem de adayın sonraki yıllarda ÖSYM ile ilgili elektronik ortamda yapacağı bütün işlemlerde gerekli olacağından aday tarafından özenle korunmalı ve kesinlikle kimseyle paylaşılmamalıdır. İnternet erişim şifresini kaybeden veya unutan adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden ücretsiz olarak yeniden edinebilirler. Bunun için belirtilen internet adresinden “Şifremi Unuttum" alanına girmeleri, burada kendilerine sorulan soruları doğru cevaplandırmaları (Sorulara verilen cevaplar, daha önce sistemde şifre değişikliği yapılırken verilen bilgilerle aynı olmalıdır.) gerekmektedir. Sorulara doğru cevap veremediği için internet erişim şifresini bu yolla yeniden edinemeyen adaylar, yeni şifre edinmek için ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerine veya ÖSYM tarafından yetkilendirilmiş Başvuru Merkezlerine nüfus cüzdanı/pasaportları ile birlikte şahsen başvurarak, ücreti karşılığı yeni şifrelerini edinmek zorundadır. Nüfus cüzdanında adayın güncel bir fotoğrafı ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde adayın güncel bir fotoğrafı veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir. Tutuklu/hükümlü olması nedeniyle bizzat ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerine gidemeyecek olan adaylara, bulundukları cezaevi müdürlükleri tarafından şifre verilebilecektir. Zorunlu askerlik görevini yapmakta olduğu için bizzat ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerine veya ÖSYM tarafından yetkilendirilmiş Başvuru Merkezlerine gidemeyecek olan adaylara ise askeri birlik komutanlarının resmi yazı ile ÖSYM'ye müracaat etmesi halinde, adayın ismine düzenlenmiş kapalı zarf içinde adaya iletilmek üzere şifre verilebilecektir. Adayın kendisinden başka hiç kimse aday adına şifre edinemez.



KPSS ortaöğretim sonuçları açıklandı mı? ÖSYM aday işlemleri girişi yaparak bu sorunun yanıtını öğrenebilirsiniz. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 20 Kasım 2016'da yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim düzeyi sonuçları adaylar tarafından merak ediliyor. İşte detaylı bilgiler.

#KPSS
#ÖSYM
#Sınav sonuçları
#KPSS ortaöğretim sınavı
#aday işlemleri sistemi
7 yıl önce