|

KPSS soruları, cevap anahtarı ne zaman açıklanacak? 2017 KPSS sınav soruları

2017 KPSS soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak? 21 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen KPSS sınavının ardından adaylar sınav sorularını ve cevap anahtarını merak ediyorlar. Cevap anahtarını incelemek isteyenler ise tahmini net sayılarına göre puan hesaplaması yapabilecekler. Sosyal medya üzerinden yorumlarda bulunan kullanıcılar ise KPSS sınavının zorluğuna dikkat çektiler. Peki zor geçen KPSS sınavının soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak?

Yeni Şafak
10:06 - 22/05/2017 Pazartesi
Güncelleme: 10:14 - 22/05/2017 Pazartesi
Diğer
2017 KPSS soruları ve cevap anahtarı
2017 KPSS soruları ve cevap anahtarı

2017 KPSS soruları ve cevap anahtarı haberimizde. KPSS sınavının ardından adaylar çıkan soruları ve cevapları incelmek istiyor. Takıldıkları soruları ve merakla beklenen cevapları incelemek isteyenler ise tahmini olarak puan hesaplamasında bulunabilecekler. ÖSYM’nin ise cevap anahtarını ne zaman açıklayacağı merak ediliyor. Peki 2017 KPSS soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak?

KPSS soruları ve cevap anahtarının en geç 7 gün içerisinde açıklanması bekleniyor. Sonuçlar açıklandığı andan itibaren ais.osym.gov.tr üzerinden T.C. kimlik numaralarınızla giriş yapabileceksiniz.

KPSS’ye geç kalan adaylar kapıda kald
ı

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPPSS) Genel Kültür ve Genel Yetenek Sınavı’nda kapıların 09.45’te kapanması uygulaması nedeniyle bazı öğrenciler sınava giremedi. Bazı adaylar ise saniyelerle sınava yetişebildi.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Antalya’da da KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek Sınavı’nın ilk oturumu saat 10.00’da başladı. Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlandı. 75. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesinde de KPSS yoğunluğu yaşandı. Kapılarda görevli polisler, güvenlik kamerası ve elektronik saat eşliğinde adayların üzerlerini arayıp, giriş belgelerini kontrol etti. Sınav kuralları dışında üzerlerinde malzeme getirenler, eşyalarını cam kenarlarına ve kaldırıma bırakmak zorunda kaldı. Bazı adaylar son saniyelerde koşa koşa sınava yetişti. Bazı adaylar ise kapıların 09.45’e kapanması uygulamasına takıldı. Sınava 09.45’de güçlükle yetişebilenler ise korku ve mutluluğu aynı anda yaşadı. Sınava dakikalar kala okulun hoparlöründen adaylar için sınav başlangıç saatinin duyurusu yapıldı. Bir adayın kapıların kapanmasına dakikalar kalmasına rağmen sigarasını içerek koşması dikkat çekti.


"Hata benim hatam"

Saat 09.45’den sonra okula gelen Kubilay Akyol’un, “Ağabey trafiğe takılıp geç kaldım. Bir senelik emeğim, lütfen. Şimdi 15 dakika içeride ne yapacaklar” diye serzenişte bulunmasına rağmen görevliler kuralların kesin olduğunu söyledi. Üzgün bir şekilde okuldan çıkan Akyol, “Hata benim hatam. Trafiğe takıldım. Bu ülkede her şey kuralına göre yapılıyor. Bu da kuralına göre yapılmış. Bir yıllık emeğimiz, bayağı da hazırlanmıştım tarih bölümünden. Kısmet değilmiş. Af falan olmaz sanırım. Yapacak bir şey yok. Uğraştık olmadı. Nasipten öte geçemiyoruz. Bir yıl daha bekleyeceğiz” diye konuştu.

Saat 09.45’den sonra okula gelen bir adayın annesi ise kapıdaki görevlilere sitemde bulundu. Eşi ve çocukları sınava giren aileler ise okul dışında yakınlarını bekledi. Bazı ailelerin çocukları için Kur’an-ı Kerim ve dua okuduğu gözlendi.

KPSS'de ilk gün oturumları sona erdi

Kamudaki A grubu kadrolar ve öğretmenlik için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) ilk gün oturumları sona erdi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) gerçekleştirilen sınavın sabah oturumunda adaylara, genel yetenek ve genel kültür testlerindeki 120 soruyu cevaplamaları için 130 dakika verildi.

Bu oturum 12.10'da sona erdi. Saat 14.30'da başlayan oturumda ise adaylara eğitim bilimlerinden 80 soruyu yanıtlamaları için 100 dakika süre tanındı.

Bugün gerçekleştirilenler ile KPSS'nin ilk günkü oturumları sona erdi. KPSS, 27 Mayıs Cumartesi ve 28 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek üç oturumla yapılacak alan sınavlarıyla devam edecek.

27 Mayıs Cumartesi günü sabah 10.00'da başlayacak sınavda adaylara kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkilerinden 40'ar soru sorularak ve her bir test için 50'şer dakika verilecek.

Öğleden sonra 14.30'da başlayacak oturumda adaylara hukuk, iktisat, maliye derslerinden 40'ar soru sorularak, her bir dersin sınavının 50 dakikada cevaplandırılması istenecek.

Pazar günü sabah oturumunda ise adaylara işletme, muhasebe ve istatistikten 40'ar soru yöneltilecek.

KPSS sınavı zor muydu?

Google'da cevabı en çok aranan soru, "Taç Mahal hangi ülkededir?" sorusu oldu.

İkinci olarak cevabı en çok aranan soru, Çernobil faciası oldu.

Mimar Sinan Ustalık Eseri ile Kıbrıs Harekatı sırasında başbakan kimdi? soruları da KPSS'de en çok aranan sorulardan oldu

KAHRAMAN KAZAN

2017 KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavında adaylara 15 Temmuz hain darbe girişiminde , darbe girişimine direnişiyle kahramanlığıyla ön plana çıkan Ankara'nın ilçesi Kahraman Kazan soruldu.

2017 KPSS Genel Yetenek, Genel Kültür heyecanı az önce sona erdi. Sınav saat 10.00'da başladı ve 130 dakika sürdü. Sınava giren adaylar sınavda 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi sonrasında meclis tarafından kahramanlık unvanına layık görülen ilçe sorusunun sorulduğunu söylediler. Bilindiği gibi 15 Temmuz Hain Darbe Girişiminin önlenmesinde en büyük paylardan birisi de Kahraman Kazan halkına aitti. Bu yüzden ilgili sorunun cevabı Kahramankazan olacaktı.

Muhammed ÇİFTBUDAK‏ @ciftbudak1Kahraman Kazan sorusu #kpss de beklenen en net soruydu.

HACIOĞULLARI‏ @hacikiiizi #KPSS sizcede çok zor değil miydi sorular? Bir atanamayanlar hikayesi daha başlıyor.

SeLiN ☀️‏ @selinindibi #KPSS Ben öyle Atatürk imzası hayatımda görmedim.

Yasin Arslan‏ @YsnArslnnŞu bir gerçek ki, tarihin en kolay #KPSS sınavını geride bıraktık! ...Ve ben çalışmadığım için binlerce kez pişmanım! 1 ay çalışsam yeterdi!

#KPSS soruları
#Çıkmış KPSS soruları
#KPSS cevap anahtarı
7 yıl önce
default-profile-img