|

9. Uluslararası Kar Film Festivali başladı

Erzurum Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi(İF) tarafından bu yıl 9'ncusu düzenlenen Uluslararası Kar Film Festival, Kültür ve Gösteri Merkezi'nde yapılan açılışla başladı.

Cihan
00:00 - 15/04/2013 Pazartesi
Güncelleme: 15:58 - 15/04/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
9. Uluslararası Kar Film Festivali başladı
9. Uluslararası Kar Film Festivali başladı

İF Dekanı Prof. Dr. Uğur Yavuz, Kar Film Festivali'nin ilkini 2004'te gerçekleştiğini ifade etti. Çevrimiçi bir festival olarak başladığını bilgisini veren Yavuz, "Film festivali düşüncesini Uğur Bakan ve Ufuk Bakan adlı öğrencilerimiz ortaya attı. İnternet üzerinden çevrimiçi bir festival gerçekleştirdik. Bu konuda bildiğim ilk festival buydu. Festivalin yazılımlarını ben hazırlamıştım. Festivalde, Atatürk Üniversitesi'nden mezun olup Türkiye piyasasında ciddi başarılara imza atmış arkadaşlarımızla söyleşiler gerçekleştireceğiz. Bu söyleşilerin bize önemli fikirler vereceğini umut ediyorum." dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, Kar Film Festivali'nin çok önemli bir sanatsal etkinlik olduğunu aktardı. Tüzmen, 'Bu festival, Erzurum'daki soğuk kış şartlarını, kâra dönüştürme çabalarını destekleyen çok önemli sanatsal etkinliklerden birisidir. Buna herkesin sahip çıkması gerekmektedir. Bu etkinlikler çerçevesinde, çeşitli filmler öğrenciler ve öğretim üyeleri tarafından sergilenecek ve değerlendirilecektir. Kar Film Festivalimize çok değerli sinema sanatçılarımız da iştirak edeceklerdir.' şeklinde konuştu.

İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Köse, açılışta 'Deneysel Filmin Kısa Tarihi' konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

11 yıl önce