|

15 Temmuz'u anlatan filmlere ihtiyaç var

Azeri yönetmen Elçin Musaoğlu, 15 Temmuz darbe girişimini belgesel filmle anlatacak. Musaoğlu, "Bu zaferi gösterecek sinema filmlerine de tabii ki ihtiyaç var" diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/05/2017 Salı
Güncelleme: 03:40 - 30/05/2017 Salı
Yeni Şafak
Belgesel ilk kez Malatya Film Festivali'nde izleyiciyle buluşacak.
Belgesel ilk kez Malatya Film Festivali'nde izleyiciyle buluşacak.

Azerbaycanlı yönetmen Elçin Musaoğlu, 15 Temmuz darbe girişimin belgeselini çekmek için kolları sıvadı. Azerbaycan ve Türkiye'de çekilecek film ilk kez 7. Uluslararası Malatya Film Festivali'nde izleyiiyle buluşacak. Musaoğlu filmin çıkış hikayesini şöyle anlattı: "Birçok Azerbaycan genci darbenin şahidi oldu ve onlar da Türk vatandaşları gibi ellerine bayrak alıp Türkiye için, demokrasi için sokaklara çıktılar. Bu darbe Türkçülüğe ve insanlığa karşı bir darbe idi. 15 Temmuz sade insandan tutun devlet adamına kadar her bir Azerbaycan vatandaşı için zor bir gün olmuştur. Sanki bizim vatanımızda olmuş bir hadiseydi."

ŞEREFLİ BİR ZAFER

"Bu olaylar zamanı her bir Azerbeycanlı gibi ben de çok rahatsız oldum" diyen yönetmen, Türkiye'nin Türk devletlerinin birleşim noktası olduğunu söylüyor. Çekimlere haziran ayında başlanacağını beliren Musaoğlu, şunları kaydediyor: belgeselde Azerbaycan'da yaşayan ilim, sanat adamları, milletvekilleri ve vatandaşların da yer alacağını söylüyor. Musaoğlu, şunları kaydediyor: "Bence bu olaylara Türkiye halkının zaferi tarihe yazılacak en şerefli sayfalardan biridir. Bu zaferi gösterecek sinema filmlerine de tabii ki ihtiyaç var ve olacak."

#15 Temmuz
#Elçin Musaoğlu
7 yıl önce