|

Bir Okul Dergisi; Elif Çocuk çıktı

Tekirdağ İmam Hatip Ortaokulu açıldığı ilk yılında ilk sayısını Ocak ayında yayınladığı ''Elif Çocuk ve Edebiyat Dergisi''nin ikinci sayısını da Haziran ayında çıkardı.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 19/06/2013 Çarşamba
Güncelleme: 10:09 - 19/06/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Bir Okul Dergisi; Elif Çocuk çıktı
Bir Okul Dergisi; Elif Çocuk çıktı

Tekirdağ İmam Hatip Ortaokulunun eğitimde farkındalık oluşturma çabası sayılabilecek bu çalışması, ülkemizde İmam Hatip Okullarına halkımızın büyük teveccüh göstermesinin sebebini de izah ediyor denilebilir.

Elif''in bu sayısı; okul etkinlikleri bağlamında geçirilen yoğun bir dönemin ardından açıldığı ilk yılının bir özeti mesabesinde. Zira öğrencilerin yaptığı etkinlikleri, katıldığı faaliyetlere de yer verilmiş dergide.

Takdim yazısında Okul Müdürü Veysel Çalık ''Gençlerde Din Eğitiminin Önemi'' başlıklı yazısında önemli hatırlatmalarda bulunuyor. Müdür Yardımcısı Rıdvan Durak; önceki sayıda yer alan ''Ümit Nesli İmam Hatipler'' başlıklı yazısının ardından bu sayıda ''Asım''ın Nesli''ni anlatıyor.

Türkçe Öğretmeni Ümmet Akten; Mesnevi''den alıntıladığı bir hikayeyle hayatta anlamlı olan şeylerin ardı sıra gitmemiz gerektiğini hatırlatıyor bizlere. İngilizce Öğretmeni Ayten Yadigar, ''Önce Selam'' başlıklı yazısıyla hem dergimize hem de öğrencilere ''merhaba'' diyor. ''Çocukluk Hakkı'' başlıklı yazısıyla Meslek Dersleri Öğretmeni Betül Arvas; çocukların yaz tatiline girmek üzere olduğu şu günlerde öğrencilere ve velilere kısa ve öz hatırlatmalarda bulunuyor. Gökhan Serter ise, ''Kar Sesiyle Seslenen / Çocukluk'' başlıklı öyküsüyle yer alıyor bu sayıda. Dergideki öğretmen yazarların sonuncusu; Fen Bilgisi Öğretmeni Merve Öztufan; bir veda yazısıyla yer alıyor dergide.


Öğrenci lerin dergiye, yazıya, kaleme aşinalığı görülmeye değer. Bu sayıda Abdullah Güler, Gülşen Beste Karaağaç , Havvanur Öküş, Zülal Aysel, Muhammed Enes Esen, Emin Emirhan Özen, Melike Eren, Berfin Demir, Beyzanur Sezer, Ayşe Gültekin, Abdulkadir Aydoğan, Zeliha Sevde Kılıç ve Merve Mamuk şiirleriyle katkı sunan öğrenciler.

Hanife Sena Turgut; Kitaplık bölümünde iki kitap tanıtıyor. Fatma Dilara Esen; ''İmam Hatipli Olmak'' ve Hüseyin Hüsnü Karataştan ''Edep ve Haya'' başlıklı yazılarıyla dergideki yerini alıyor. Dilara Cihan, ilk sayıdan farklı olarak bu kez bir çengel bulmaca hazırlamış.

Derginin her sayıda hazırladığı portre sayfasında ise ''Bir Neslin Ardındaki Meçhul Kahraman; Celaleddin Ökten'' yazısıyla İmam Hatip Okullarının fikir öncüsü ''Celal Hoca'' anlatılıyor.

Söyleşi bölümünde ise bu sayıda Milli Eğitim İl Müdürü Halis İşler''le yapılan söyleşi yer alıyor.



11 yıl önce